Så ofte skal du vaske lagner og sengetøj

Sengetøj og lagner er en sand bakteriebombe.

Det kan være træls at forlade lagnerne, men det er måske en meget god idé. KLIK VIDERE OG SE, HVOR OFTE DU SKAL VASKE DEM. Foto: Scanpix
Det kan være træls at forlade lagnerne, men det er måske en meget god idé. KLIK VIDERE OG SE, HVOR OFTE DU SKAL VASKE DEM. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Du vasker dit tøj ofte, du husker at støvsuge, men hvor tit vasker du egentlig dit sengetøj og lagener?

Artiklen fortsætter under videoen.

I USA viser en undersøgelse, at amerikanere i gennemsnit vasker deres lagner hver 24. dag, men det er først efter en måned, at de føler, at det er ulækkert ikke at have vasket lagnerne.

Det er ikke alle mennesker, der ligger mærke til ens egen kropsduft, men det er der måske andre, der gør. Det skriver Women’s Day.

En ting er sikkert og vist – uanset om man kan lugte sit eget lagen eller ej, så kan uvaskede lagner over tid føre til alt fra irriteret hud og akne til allergiske reaktioner og støvmider.

Dit hjem kan være base for adskillige uhensigtsmæssige bakterier og vira. Derfor er det en rigtig god idé med regelmæssig rengøring, hvis du vil undgå, at din familie eller du bliver syge.

Ifølge Rådet for Bedre Hygiejne er et dårligt indeklima guf for svampe og bakterier, som i øvrigt også kommer, hvis ikke du får gjort rent ofte nok. Derfor lyder anbefalingen fra rådet, at du lufter ud med jævne mellemrum. Rent faktisk bør du lufte ud i dit soveværelse hver eneste dag.

Generelt findes der en lang række forholdsregler, som du skal tage stilling til, når det kommer til at vaske lagner.

I galleriet øverst kan du se, hvor ofte du skal skifte lagner.

Powered by Labrador CMS