Så skete det: Braithwaite på banen

Så skete det: Danskeren kom lørdag på banen for den spanske storklub.

Udgivet Opdateret

Martin Braithwaite har fået debut for den spanske storklub FC Barcelona.

Det skete, da den danske angriber blev skiftet ind 72 minutter inde i ligakampen mod Eibar lørdag eftermiddag på Camp Nou.

Artiklen fortsætter under videoen

Fodboldspilleren Martin Braithwaite fik to dage efter sit skifte til FC Barcelona en fremragende debut for den spanske storklub.

Det skete i lørdagens hjemmesejr på 5-0 over Eibar fra bunden af den spanske liga i en kamp, hvor Lionel Messi var i hopla.

Den 28-årige dansker startede på bænken, men kom på banen efter små 72 minutters spil på et velbesøgt, men ikke fyldt Camp Nou.

På det tidspunkt havde Messi allerede scoret tre gange, så kampen var for længst afgjort.

Braithwaite ville dog lege med, og i slutminutterne var han kraftigt involveret i hjemmeholdets to sidste scoringer.

Med tre minutter tilbage tog han bolden ned med brystkassen, trak mod baglinjen og lagde bolden på tværs.

Eibars målmand fik hånden på indlægget, men kunne ikke forhindre Messi i at gøre det til 4-0 på danskerens forarbejde, og efterfølgende fejrede de to målet sammen.

Men det var slet ikke forbi. Kort efter bragte Braithwaite sig på skudhold, afslutningen blev reddet af Eibar-målmanden, men Arthur kunne følge op og gøre det til 5-0.

Artiklen fortsætter under videoen

Det var torsdag, at Braithwaite skrev under på kontrakten med Barcelona, der gælder frem til sommeren 2024.

Skiftet blev muligt, da Barcelona havde fået en dispensation til at hente en spiller efter transfervinduet var lukket, fordi offensivspilleren Ousmane Dembélé er langtidsskadet.

Tilbage til 1994

Senest en dansker har været på banen for FC Barcelona var i 1994, da Michael Laudrup spillede sin sidste kamp for klubben.

Foruden Laudrup og Braithwaite har også Allan Simonsen, Thomas Christiansen og Ronnie Ekelund spillet for klubben.

28-årige Martin Braithwaite står noteret for i alt 39 danske landskampe og syv mål i den rød/hvide trøje. Han har i de seneste år været en fast bestanddel af landstræner Åge Hareides landsholdstrup og meldes som en sikker mand i truppen til sommerens EM-slutrunde.

Fra Esbjerg

Trods det udenlandsk klingende navn (hans far er fra Guyana) er Martin Braithwaithe født og opvokset i Esbjerg.

Det var da også for fødebyens fodboldflagskib, Esbjerg fB, at han fik sit gennembrud som professionel fodboldspiller.

Siden gik turen til Toulouse i den bedste franske række, inden et mindre heldigt ophold hos Middlesbrough i den næstbedste engelske række.

Fra Middlesbrough blev Martin Braithwaite lejet ud til først Bordeaux i Frankrig og siden spanske Leganes, som han i 2019 underskrev en permanent kontrakt med.

Powered by Labrador CMS