-Så store er mine vinderchancer

Mads Moldt er gået glidende gennem "X Factor" og er frontløberen til at snuppe sejren. Selv tager det 16-årige stortalent det en sang ad gangen

Udgivet Opdateret

Uge efter uge er det unge stjernefrø Mads Moldt stemt direkte videre i "X Factor" og har som den eneste deltager undgået at ende i farezonen.

Fredag står det 16-årige stortalent i finalen i årets "X Factor".

- Det er skønt at være kommet så langt. Det er vildt og overvældende, at vi kun er tre tilbage, siger Mads Moldt.

- Det er stort, at jeg har kunnet tage hele denne vej uden et enkelt bump. Det er fedt, at det har kunnet lade sig gøre. Det er jeg glad for.

Favorit fra begyndelsen

Selv om bookmakerne spåede ham sejren fra start, tager han dog favoritværdigheden helt roligt.

- Jeg tror, at det bliver en fed aften. Men om jeg vinder, det vil tiden vise. Der er 33 procent chance for det, siger han.

Mads Moldt har imponeret dommerne i 'X Factor' med sit sangtalent, sin musikalitet og performance. Hvor det kommer fra, ved han ikke, men det er ikke kommet ind med modermælken. - Jeg tror bare, det har været min egen interesse, som er opstået for det, og så er jeg bare begyndt derfra, lyder det fra Mads Moldt. (Arkivfoto).
Mads Moldt har imponeret dommerne i "X Factor" med sit sangtalent, sin musikalitet og performance. Hvor det kommer fra, ved han ikke, men det er ikke kommet ind med modermælken. - Jeg tror bare, det har været min egen interesse, som er opstået for det, og så er jeg bare begyndt derfra, lyder det fra Mads Moldt. (Arkivfoto).

Mads Moldt er blevet kaldt indbegrebet af "X Factor".

Han har imponeret dommerne med sin performance og tilstedeværelse og ikke mindst sine dansetrin.

Kortene ind til kroppen

Men om han har nogen hemmelige trick til finalen, vil han ikke afsløre - for så er de jo ikke hemmelige mere, som han pointerer.

- Men det må vi se, om jeg har, lyder det fra Mads Moldt.

Siden januar har alt centreret sig om "X Factor".

Faktisk har Mads Moldt kun været hjemme i Nordjylland en enkelt gang under hele forløbet.

- Det var sjovt og specielt og hyggeligt at være hjemme og se dem. Jeg glæder mig da også til at komme tilbage til dem. Men indtil videre har jeg også bare nydt min tid her, fortæller Mads Moldt.

Teenager i storbyen

Den største udfordring har været at flytte midlertidigt hjemmefra som kun 16-årig og selv stå for mange praktiske opgaver. Men det er hurtigt blevet hverdag og går glidende nu, fortæller han.

Han har fået en X Factor-onkel i Thomas Blachman.

De to har haft et tæt samarbejde.

Mads Moldt kalder sin musikalske mentor, Thomas Blachman, for sin X Factor-onkel. - Han har i hvert fald ikke skræmt mig helt væk. Han har været sød og venlig mod mig. Og også med sine andre deltagere. Det har været så fint, siger Mads Moldt. (Arkivfoto).
Mads Moldt kalder sin musikalske mentor, Thomas Blachman, for sin X Factor-onkel. - Han har i hvert fald ikke skræmt mig helt væk. Han har været sød og venlig mod mig. Og også med sine andre deltagere. Det har været så fint, siger Mads Moldt. (Arkivfoto).

Mads Moldt har også hilst på Thomas Blachmans familie, og i et af programmerne takkede Thomas Blachman også Mads Moldt for at lege med hans lille søn, Zac.

Thomas Blachman har beskrevet Mads Moldt som et musikalsk unikum, men det tager den unge stjerne også med ophøjet ro.

- Selvfølgelig er jeg glad for, at han siger nogle fede ting om mig. Det skal han også, når jeg er hans deltager, siger Mads Moldt med et grin.

- Vores samarbejde er godt, føler jeg. Jeg synes, vi har fået nogle scenepræsentationer ud af det. Jeg synes ikke, der har været nogen dårlige ting.

Fredag aften kulminerer "X Factor" med finalen.

Hjem til Nordjylland

Uanset hvordan den ender for Mads Moldt, skal han tilbage til Frederikshavn og gøre sin 9. klasse færdig. Der har ikke været så meget tid til at åbne bøgerne, så det må indhentes efter påskeferien.

Hvad der venter på den anden side af folkeskolens afgangsprøve, ved han endnu ikke.

- Jeg kan desværre ikke se ind i fremtiden. Men jeg vil nok aldrig helt tabe smagen for musik. Det glæder jeg mig også selv til at finde ud af. Det bliver et lille eksperiment, siger den unge storfavorit.

Finalen i årets "X Factor" sendes på TV 2 fredag klokken 20.00.

Powered by Labrador CMS