Så syg kan du blive af at træne i fitnesscenter

Det vrimler med bakterier i fitnesscentret.

Udgivet Opdateret

Når du træder ind i dit fitnesscenter med en stor iver til at træne hårdt, så du med god samvittighed kan vende hjem på sofaen igen, så kan det faktisk få negative medfølger for dit helbred.

Maskiner, vægte, måtter og lignende er perfekte bosteder for sygdomsfremmende bakterier, skriver Healthline.

Artiklen fortsætter efter videoen

I galleriet ovenfor kan de se, hvilke bakterier du skal være særligt opmærksomme på.

Problemer med sanitet

Det er sundt at træne, men træner man i et fitnesscenter, skal man være opmærksom på, at der også er risiko for, du kan blive ramt af noget usundt.

I en undersøgelse med 1000 personer, der træner i et center, har vist, at deres største problem er saniteten blandt de trænende personer i centret.

Over halvdelen af dem har oplevet at se personer gå på toilettet uden at vaske fingre for så at bruge en maskine eller håndvægte i centret.

Mens det er under halvdelen af kvinder og mænd, der fortæller, at de tørrer maskiner over, efter de har brugt dem.

Vigtigt at træne

Selv om bakterierne hober sig op i træningscentret, så kan det altså ikke bruges som en undskyldning.

– Det er meget vigtigt at træne i fitnesscenter og at være sund. Man bør ikke være nervøs for at blive syg, der resulterer i, at man bliver hjemme fra træningscentret. Sundhedsfordelene ved at træne er store, mens risikoen for infektion er forholdsvis lav for de fleste, lyder det fra Dr. Nirav Patel, der er chief medical officer på University Medical Center i New Orleans.

Men der er dog nogle udbredte bakterier, som du med fordel kan beskytte dig selv mod. Dem kan du se i galleriet ovenfor.

Powered by Labrador CMS