Sad indenfor: Alligevel blev par ramt af lynet

Et kærestepar blev lørdag ramt af lynet - de opholdt sig indenfor.

Et kærestepar var bunduheldige, da et lyn slog ned i deres hus lørdag. Foto: Presse-fotos.dk
Et kærestepar var bunduheldige, da et lyn slog ned i deres hus lørdag. Foto: Presse-fotos.dk
Udgivet Opdateret

Den helt afgørende grund til, at et kærestepar lørdag blev ramt af et lyn, selv om de sad indenfor, har givetvis været, at mandens telefon sad til opladning, mens han talte i den.

Parret sad lørdag i en sofa indenfor i læ for torden, regn og vind, da et lyn pludselig ramte dem i hjemmet på Søndervej i Mern, skrev blandt andre TV2 Øst. 

Lynet slog ned i parrets hus, og strømmen gik derfor i elnettet.

– De får strøm igennem sig, da lynet slår ned. Manden sidder og taler i en telefon, som sidder til opladning, da det sker, og kvinden sidder med fødderne op på ham i sofaen og bliver på den måde også ramt, sagde indsatsleder Knud Erik Døssing fra Midt- og Sydsjællands Brand og Redning til TV2 Øst lørdag.

Newsbreak.dk har søndag via Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) forsøgt at få fat på dets lyn-ekspert John Cappelen, men han holder fri. For få dage siden var han dog sammen med DR med til at udgive en mytedræber om lyn og sikkerhed, og her finder vi også forklaringen.

Typisk vil man jo høre, at de sikreste steder at opholde sig under tordenvejr er indenfor eller i en bil, men samtidig er det også et gammelt husråd, at man bør sikre sig ved at hive el-apparater ud af stikdåserne, men det er faktisk en skrøne.

Du er nemlig ikke selv i fare, selv om dine apparater er sat til strøm. Til gengæld kan du være vis på, at fjernsyn og lignende brænder sammen, hvis lynet går i el-nettet.

Af samme årsag er de fleste også vokset op med, at man ikke må tale i telefon, når det lyner, men siden er de fleste fastnettelefoner afskaffet og skiftet ud med mobiltelefoner, der altså ikke er direkte forbundet til et ledningsnet.

I Mern havde manden dog sat sin telefon til opladning og altså koblet den på ledningsnettet, mens han sad med den i hånden.
Parret blev efter nedslaget, der skete ved 13-tiden, kørt til kontrol på sygehuset, men der er ingen meldinger om personfare.

Newsbreak.dk har søndag forsøgt at få kommentarer fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, men forgæves.

Powered by Labrador CMS