Sådan bliver vejret på årets sidste dage

Vejret den 30. december 2019 bliver blæsende med både chancer for sol og tørvejr, mens et mindre regnvejr sniger sig ind over landet.

Udgivet Opdateret

Vejret den 30. december 2019 bliver mestendels tør, mens der hen på aftenen og i de første nattetimer vil være lidt regn.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Den næstsidste dag på året er lun, men i hele landet vil det være blæsende.

Solen vil kigge frem flere steder, selv om skyprognoserne er lidt ustadige denne mandag, forklarer den vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

En blæsende dag

Mandagen er præget af blæst.

– Det bliver en blæsende dag med jævn til frisk vind fra syd og sydøst. Ved kysterne kan det blive op til stedvis hård vind, mens det på Bornholm kan blive kuling, siger vagthavende ved DMI Martin Lindberg til Newsbreak.dk.

Det holder tørt i hele landet det meste af dagen.

Komplicerede skyprognoser i vejret den 30. december 2019

Noget der ter sig lidt, er dagens skyer.

– Det er lidt komplicerede skyprognoser i dag, men der vil være ret mange skyer, dog vil der også være mulighed for lidt til nogen sol flere steder i landet. Størst chance for sol er der i den sydlige del af landet, siger den vagthavende.

Lidt regn i løbet af aftenen

Men det holder ikke tørt hele dagen. I løbet af aftentimerne bevæger en front med et minimalt regnvejr sig ind over landet.

Det forventes, at der vil falde mellem en halv til en hel millimeter regn.

– Det er virkelig ikke ret meget, fastslår Martin Lindberg.

Dagen bliver lun med temperaturer mellem fem og ni grader.

Pas på raketterne i blæsevejr

Hvis man allerede nu er bekymret for, om man skal iklædes regntøj, når der tirsdag skal skydes fyrværkeri af, så kan DMI mane til ro.

– I morgen er der udsigt til sol og tørvejr, lyder det fra den vagthavende.

Dog vil den sidste dag på året – ligesom denne mandag – være blæsende. Det er formentlig det eneste, der kan ske at volde problemer vejrmæssigt, når det nye år skal skydes ind.

Powered by Labrador CMS