Sådan du holder maden frisk i sommervarmen

Her kan du se gode tips til, hvordan du holder maden frisk i sommervarmen - og dermed undgår madforgiftning.

Udgivet Opdateret

Sommeren og varmen er for alvor noget, der kan få danskere i hobetal til at søge udenfor for at nyde et godt måltid mad.

De varmere temperaturer giver dog grobund for alskens bakterier, og i værste fald kan dig og dine spisegæster blive syge, hvis I ikke tager jeres forholdsregler.

I videoen ovenfor kan du se, hvordan du holder maden frisk i sommervarmen.

Flere får madforgiftning om sommeren

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, vokser antallet af syge med madbakterien campylobacter om sommeren.

Det skyldes formentlig, at folk slækker på hygiejnen i forbindelse med grillen, har Fødevarestyrelsens hygiejneekspert, Annette Perge, tidligere udtalt.

– Kombinationen af kul, kolde øl og kåd sommerstemning skaber en mere ’afslappet holdning’ til hygiejnen, når man griller udendørs, siger Annette Perge.

Campylobacter-infektion

  • Infektion med Campylobacter giver typisk almen utilpashed, diarré, ondt i maven, evt. kvalme, opkastninger og/eller feber. Afføringen kan ofte indeholde blod.
  • Sygdommen går i reglen over af sig selv, og man bliver rask efter nogle dages sygdom. Varigheden er sjældent mere end en uge. Kun sjældent spredes bakterierne fra tarmkanalen ind i kroppen, hvorved der kan opstå blodforgiftning (bakteriæmi).
  • Campylobacter er en bakterie, der lever i dyrs tarmsystem, men også kan findes i miljøet. Campylobacter er ofte ikke sygdomsfremkaldende hos dyr, men er det hos mennesker.
  • Smitte med Campylobacter sker overvejende via mad og ofte under udlandsrejse. Men man kan også blive smittet via kontakt til dyr og miljø.

Kilde: Statens Serum Institut

Hvert år registrerer Statens Serum Institut omkring 4.500 sygdomstilfælde med madbakterien campylobacter.

Powered by Labrador CMS