Sådan får du pengene retur for din app

Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Har du købt den forkerte app, eller virkede den ikke efter hensigten? Det er nu muligt at få pengene tilbage op til 14 dage efter, at du har købt en app i App Store. Læs videre og se hvordan.

Det har tidligere kun været muligt at få penge retur fra Apple, hvis der eksempelvis var fejl i den købte app, eller hvis man kunne argumentere for, at man havde købt en forkert app. Det er nu ændret på grund af EU’s nye digitale returpolitik for applikationer og andre digitale indkøb, og du kan nu få pengene retur i op til 14 dage efter købet.

Det vil sige, at det ikke længere er nødvendigt at argumentere for sit fejlkøb, hvilket stiller forbrugeren bedre end tidligere. Den nye returpolitik imødekommer især de mange klager, der har været i forbindelse med in-app køb, hvor flere forældre har fået tømt deres kreditkort eller andre personer, der er blevet snydt til at bruge penge i en ellers gratis app.

Hvis du gerne vil returnere din app, skal du have følgende parat:

•    Installeret iTunes på din computer
•    Apple ID
•    Password til Apple ID

Apps kan ikke returneres direkte fra din iPhone eller iPad, men kræver i stedet adgang til iTunes fra en computer. Når du har logget ind i din iTunes-konto, skal du igennem følgende trin:

1.    Åbn iTunes på din computer

2.    Klik på din profil i højre øverste hjørne

3.    Tryk på ”Kontooplysninger”

4.    Scroll ned på siden, indtil du finder ”Købsoversigt” og tryk på ”Se alle”

5.    Find den ønskede app, som du gerne vil rapportere, og tryk på pilen til venstre ud for den ønskede app

6.    Tryk på ”Rapporter problem”

7.    En ny side dukker frem, og du skal vælge hvilket problem, der er tale om. Du kan også her skrive en bemærkning til din returanmodning

8.    Tryk ”Send” og din anmodning er sendt til godkendelse hos Apple

9.    Nu kan du blot vente på, om Apple vil returnere dine penge. Godkendes din anmodning sættes pengene ind på din iTunes-konto

Returnering ved android

Hvis du har en Android-mobil, kan apps kun returneres kort tid efter købet i Android Market. Når app’en er installeret, har du nemlig kun 15 minutters returret. Du returnerer en app på Android ved at afinstallere app’en direkte fra mobilen inden for de 15 minutter, hvis købet fortrydes.

Kilde: Telia.

Powered by Labrador CMS