Sådan flygtede svindelmistænkt fra land til land

Han fik angiveligt hjælp af en tidligere specialsoldat.

Udgivet Opdateret

Det skabte overskrifter, da den tidligere Nissan-boss Carlos Ghosn, der er anklaget for skattesvindel i Japan, flygtede til Libanon.

Godt nok var Carlos Ghosn løsladt mod kaution, men det var et krav, at han blev i sit hjem i Tokyo, og at han havde forbud mod at forlade landet.

Det kan i sig selv selvfølgelig ikke afholde nogen fra at forlade deres hjem, eller prøve at forlade deres land, men det særlige ved Carlos Ghosn var, at han dukkede op i Libanon, uden at nogen til at starte med kunne forklare hvordan.

Far og søn anholdt

Ritzau har tidligere skrevet, at de amerikanske statsborgere Michael Taylor og Peter Taylor er mistænkt for at hjælpe Carlos Ghosn på flugt, og Boston.com har nu kastet mere lys over sagen.

Michael Taylor og Peter Taylor blev efterlyst af de japanske myndigheder tilbage i januar, og ifølge Boston.com blev de anholdt i byen Harvard, Massachusetts, USA.

Boston.com skriver, at Michael Taylor er forhenværende specialsoldat i den amerikanske hær, og at Peter Taylor er hans søn.

De japanske myndigheder forsøger at få far og søn udleveret, mens Paul Kelly, der er advokat for de to, i en mail til Boston.com skriver, at han forventer, at de to anholdte får deres sager hørt ordentligt i USA, hvor man tager stilling til, om de skal udleveres til Japan.

Boston.com fortæller også mere om, hvordan man nu mener, at Carlos Ghosn formåede at flygte fra Japan.

Sorte kufferter

Ritzau har tidligere skrevet, at den forhenværende Nissan-boss blev anholdt i november 2018, og at han siden blev sigtet for at have beriget sig selv gennem mistænkelige pengeoverførsler fra Nissan, som han havde ledet i to årtier.

Han har konsekvent benægtet anklagerne. Han hævder, at de japanske myndigheder har opdigtet sigtelserne mod ham for at afværge en tættere sammenlægning af Nissan og Renault.

Det var altså i forbindelse med disse anklager, at han sad i husarrest, og Boston.com skriver, at Carlos Ghosn og Michael Taylor mødtes flere gange, blandt andet den 28. december 2019 i Tokyo.

Dagen efter fløj Michael Taylor med en anden mand til Osaka i Japan. De fløj med privatfly, og med sig bragte de to store, sorte kasser.

I mellemtiden mødtes Carlos Ghosn med Peter Taylor i Tokyo, og siden stødte Michael Taylor til sammen med den person, han rejste til Osaka med, der også er mistænkt for at være involveret i sagen.

Michael Taylor, Carlos Ghosn og den tredje mand tog et tog til Osaka. De tre gik ind på et hotelværelse, og ud derfra gik to af de tre personer.

Ifølge myndighederne blev Carlos Ghosn her placeret i en af de to store kasser, som siden blev placeret på et privatfly, uden at kassen blev nærmere undersøgt.

Privatflyet fløj til Tyrkiet, og siden til Libanon, hvorfra Carlos Ghosn annoncerede, at han befandt sig den 31. december 2019.

Her opholder han sig stadig, hvorfra han nægter sig skyldig i anklagerne mod ham fra Japan. I mellemtiden er far og søn Taylor fængslet i USA, mens de venter på at finde ud af, om de skal udleveres til Japan, eller hvad der ellers skal ske.

Powered by Labrador CMS