Sådan forsøger en million danskere at undgå fartbøder

En million danskere forsøger at undgå fartbøder, fartkontroller og fotovogne - og de har tilsyneladende succes med det.

Udgivet Opdateret

Kan man undgå fartbøder? Det forsøger over en million danskere i hvert fald at gøre.

Ifølge direktør for fartkontrol-app’en Fartkontrol.nu, så har app’en nu rundet en million downloads. Af dem er der ikke færre end 300.000 aktive brugere, som forsøger at spotte hvor politiets fotovogne og fartkontroller bliver stillet op.

Specielt siden januar, hvor politiet købte 100 nye mobile fotofartfælder, har Fartkontrol.nu fået et stort boost. At app’en nu har rundet en million downloads havde manden bag Fartkontrol.nu ikke forudset, da han i 2002 skrev de første linjer i koden til advarsels-app’en.

– Det er helt vildt. Det er et ufattelig højt tal, når man bare sidder ene mand med et projekt, som man brænder for. Jeg havde på ingen måde regnet med at nå så mange downloads, da jeg gik i gang. App’en startede jo bare som et fritidsprojekt, så jeg havde måske troet, at jeg ville få nogle tusinde downloads og et par hundrede daglige brugere, siger direktør og stifter af Fartkontrol.nu, Martin Bay Pedersen i pressemeddelelsen.

Forsøger at undgå fartbøder

Fartkontrol.nu fungerer ved, at brugerne indrapporterer direkte i appen, når de støder på politiets fartkontroller rundt omkring i landet. Ved hjælp af telefonens GPS modtager andre brugere en advarsel, når de nærmer sig en af politiets fartkontroller. App´en har i øjeblikket mere end 300.000 aktive brugere om måneden, der hjælper hinanden med at undgå fartbøder.

Selvom næsten hver fjerde voksne dansker har downloadet appen, så har Martin Bay Pedersen stadig forhåbninger om, at succesen kan blive endnu større.

– Den næste milepæl kunne jo passende være 2 mio. downloads. Men det bliver en stor udfordring. Markedet er mættet, og det er meget sjældent, jeg møder nogen, som ikke kender appen i forvejen. Så det gælder om at forbedre og udvide den, så flere mennesker får lyst til at bruge den. Dertil har jeg heldigvis mange idéer på tegnebrættet, siger han.

Gratis

Appen er gratis at bruge, og en del af indtjeningen komme fra tilfredse og taknemmelige brugere, der benytter den indbyggede donationsfunktion.

– Når jeg redder folk fra en fartbøde, så sender de ofte en skilling min vej. Der er flere brugere, som har fortalt mig, at de sender 50- eller 100 kr. hver gang, de har haft gavn af app’en. Det betyder jo som regel, at de har sparet en fartbøde, siger Martin Bay Pedersen.

Powered by Labrador CMS