Sådan går togene til Roskilde Festival og Tinderbox

Tjek rejseplanen en ekstra gang, hvis du skal afsted på festival. Arkivfoto: Colourbox
Udgivet Opdateret

Teltet er købt, gummistøvlerne pakket og armbåndet klar til at pryde dit håndled. Men hvordan kommer du bedst frem og tilbage fra årets festival?

Et bud er at tage toget. DSB har lavet særlige køreplaner og taget flere vogne i brug for at fragte årets mange tusinde festivalgængere.

»Den kommende weekend starter festivalsæsonen, og det betyder, at vi kører med ekstra mange tog. Man skal være opmærksom på, at hvis man skal til Roskilde Festival eller Tinderbox på Fyn, så kører togende lidt anderledes end normalt på grund af sporarbejde på Vestfyn,« siger DSBs informationschef, Tony Bispeskov.

Skal du til Roskilde Festival, har DSB igen i år lavet et samarbejde med festivalen, så du kan rejse med et shuttletog direkte mellem Roskilde Station og festivalpladsen. Toget kører fra Roskilde Station hver halve time fra og med 27. juni til og med 4. juli og standser i Camping West. Billetter til shuttletogene koster 20 kroner og kan købes hos Roskilde Festivals personale på perronen på Roskilde Station.

Kommer man langvejs fra, kan det være en god idé at bestille siddeplads i toget på forhånd, da festivalen i år falder sammen med skolernes sommerferie.

»Ellers er det gode råd: Hold øje med rejseplanen. Der kan du netop se, hvilken rejse, der passer bedst til dig, og den er opdateret med aktuelle forsinkelser,« siger Tony Bispeskov.

Lørdag aften, efter den sidste koncert er spillet på Roskilde Festival, vil det ikke være muligt at køre i tog mellem Odense og Fredericia, da sporene er spærret på grund af Banedanmarks sporarbejde. I stedet sætter DSB ekstra busser ind. På Svendborgbanen er der ligeledes sporarbejde, så der efter klokken 22.00 vil være busser. Den sidste Togbus kører fra Odense klokken 23.14.

Powered by Labrador CMS