Sådan gik det danskerne ved OL mandag

Det blev til endnu en dansk OL-medalje - nummer otte i alt - ved mandagens konkurrencer i Rio.

Lasse Norman Hansen (til højre) vandt sin anden medalje ved legene i Rio, da han tog bronze i omnium. Foto: Eric Feferberg/AFP
Udgivet Opdateret

Sådan gik det danskerne ved mandagens konkurrencer ved OL i Rio:

Badminton – Herresingle, ottendedelsfinale: Jan Ø. Jørgensen.

Jørgensen tabte i ottendedelsfinalen til indiske Srikanth Kidambi 19-21 og 19-21.

Kajak – Toerkajak 500 meter, indledende: Amalie Thomsen og Ida Villumsen.

Duoen gik videre til semifinalen, men formåede ikke at komme i finalen.

Kajak – Enerkajak 200 meter, indledende: Henriette Engel Hansen.

Engel gik videre til semifinalen, men her sluttede hun på sidstepladsen og er ikke med i finalen.

Dressur – Grand Prix Freestyle, individuel finale: Anna Kasprzak og Cathrine Dufour.

Efter fine præstationer sluttede danskerne som henholdsvis nummer 12 og 11.

Kajak – Enerkajak 1000 meter, indledende: René Holten Poulsen.

Holten kom sikkert videre fra indledende heat, men kvalificerede sig efterfølgende til finalen på yderste mandat. Han døjer med sygdom, fortalte han efterfølgende.

Atletik – 3000 meter forhindringsløb, indledende: Ole Hesselbjerg.

Hesselbjerg sluttede som nummer 11 i sit heat i 3000 meter forhindringsløb. Det rakte ikke til en plads i finalen.

Badminton – Damedouble, kvartfinale: Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Den danske duo vandt i tre sæt 28-26, 18-21, 21-15 og er nu klar til at kæmpe om medaljer.

Sejlsport – Laser Radial, finale: Anne-Marie Rindom.

Finalesejladsen blev udsat til tirsdag.

Sejlsport – 49er, 7., 8., og 9. sejlads: Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck.

Danskerne er samlet nummer ni inden de sidste tre sejladser tirsdag. Derefter følger medal race.

Sejlsport – 49erFX, 7., 8., og 9. sejlads: Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

Efter placeringer som nummer 9, 16 og 2 er danskerne samlet nummer fire inden de sidste sejladser tirsdag.

Håndbold – Herrelandsholdet, gruppekamp mod Frankrig.

De danske herrer tabte 30-33 og skal i kvartfinalen møde Slovenien.

Banecykling – Omnium: Lasse Norman Hansen.

BRONZE: Den forsvarende OL-guldvinder scorede næstflest point af alle i den sidste disciplin, pointløbet, og var kun to point fra sølvet.

Banecykling – Omnium: Amalie Dideriksen.

Den 20-årige dansker ligger nummer fire sammenlagt efter førstedagen af kvindernes omniumkonkurrence.

Badminton – Herresingle, ottendedelsfinale: Viktor Axelsen.

Axelsen er klar til kvartfinalen i sikker stil. 21-16, 21-12 lød sejren over Scott Evans fra Irland.