Sådan hjælper du familiens ældre mod lusede tricktyve

Sådan kan du være med til at beskytte dine kære.

Udgivet Opdateret

Gang efter gang efter gang bliver danske ældre udsat for tricktyverier.

Det vil politikredsene gerne sætte en stopper for – og i Syd- og Sønderjylland er man gået skridtet videre med en opfordring. En af de opfordringer, der gerne skal være med til at nedbringe tricktyverierne. Og dem kan du se i galleriet over artiklen.

“Vi har desværre i 2017 oplevet et stigende antal tricktyverier i beboelse, typisk hvor personer opsøger ældre og udgiver sig for at være hjemmehjælpere. Vi har i år modtaget 55 anmeldelser mod 27 i hele 2016”, skriver kredsen i en pressemeddelelse.

Det er en meget belastende oplevelse for offeret, når ældre i eget hjem opsøges af tricktyve, der udgiver sig for at være hjælpere og derefter gennemroder hjemmet og stjæler fra den ældre. Det vil politiet gerne sammen med kommunerne forebygge så vidt som overhovedet muligt.

“Derfor har vi skrevet til kommunerne og bedt om, at de kommunale frontmedarbejdere som visitatorer og hjemmehjælpere aktivt arbejder med på forebyggelsen”, skriver politikredsen.

Det er dog ikke kun forskelligt personale, der kan være med til at forberede de ældre. Også pårørende opfordres til at tage en snak med familiens ældste medlemmer.

Det fortæller Christian Østergaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi om i nedenstående video:

12. og 13. oktober kunne Newsbreak.dk fortælle, hvordan Sønderborg Kommune, på baggrund af flere episoder med netop falske hjemmehjælpere, advarede kommunens ældre.

Dengang sagde en ærgerlig Charlotte Gjørup, hjemmeplejechef i Sønderborg Kommune, til Newsbreak.dk:

– En borger, der bliver udsat for det her, er en borger for meget, som hun udtrykker det.

Tæt samarbejde

Charlotte Gjørup fortæller, at hun har et tæt samarbejde med politiet og har opfordret hendes medarbejdere til at holde udkig efter de falske hjemmehjælpere.

– For det er klart, at det er ubehageligt for dem, det er gået ud over. De er selvfølgelig rystede, sagde Charlotte Gjørup.

I galleriet over artiklen har vi samlet de få råd og ideer til, hvad du skal snakke med familiens ældste om.

Læs dem igennem og vær med til at forebygge de ubehagelige tricktyverier.

Powered by Labrador CMS