Sådan må du aldrig gøre med køleskabet

Du kan risikere at smadre dit køleskab fuldstændig.

Dit køleskab kan gå i stykker, hvis du ikke tænker over, hvor det står – og hvordan du bruger det. Det kan du læse om på de næste billeder. Rådene er samlet af talkingrefrigerator.com. Foto: Scanpix
Dit køleskab kan gå i stykker, hvis du ikke tænker over, hvor det står – og hvordan du bruger det. Det kan du læse om på de næste billeder. Rådene er samlet af talkingrefrigerator.com. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Køleskabet er en uundværlig del af vores hverdag, og derfor skal du også passe på det.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Faktisk er det store skrummel ret følsomt, når det kommer til placering.

I galleriet over artiklen her kan du se en række måder, du aldrig må behandle dit køleskab på, fordi det kan ende med, at det simpelthen går i stykker.

Vidste du for eksempel, at du aldrig må stille dit køleskab ved siden af din ovn?

En stor udskrivning

Foruden det er der også en god portion penge at spare ved at vælge det rigtige køleskab. Jo ældre køleskab, vaskemaskine eller tørretumbler, jo større bliver besparelsen ved at skifte til en energivenlig udgave.

– Selv om det kan føles som en stor udskrivning, vil du kunne spare en masse på det årlige forbrug, har Martin Salamon, der er cheføkonom med speciale i energi- og konkurrenceområdet ved Forbrugerrådet Tænk, tidligere sagt til Ritzau.

Alene ved at skifte fra et køleskab med energimærkning A+++ fremfor A+, vil du spare cirka 3200 kroner over de ti år, som køleskabe typisk lever, viser tal fra Energistyrelsen.

Du kan også spare ved at tænke over din adfærd. Eksempelvis går 16 procent af vores gennemsnitlige strømforbrug kun til fryser og køleskab.

Men her kan du spare ved at holde køleskabets temperatur på fem grader.

For hver grad temperaturen sænkes, vil elforbruget nemlig stige med cirka fem procent årligt, viser analyser fra Energistyrelsen. På samme måde bliver fryseren også dyrere i drift, hvis du holder den ekstremt kold.

Powered by Labrador CMS