Sådan skete det: To tyskere stukket ihjel og fire såret i egyptisk ferieby

Manden stak dem simpelthen ned uden varsel.

Hurghada ved Det Røde Hav er et af Egyptens populære feriesteder, som også mange danskere rejser til. Foto: Ilonamay/wikimedia Commons/arkiv/Free
Udgivet Opdateret

To udenlandske turister er stukket ihjel og fire andre såret på en strand i feriebyen Hurghada i Egypten, oplyser egyptiske læger og sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge sikkerhedschefen for regionen ved Det Røde Hav, generalmajor Mohamed el-Hamzawi, er det to tyskere, der er blevet dræbt i knivangrebet på det populære feriested.

Det er lørdag morgen blevet bekræftet af de tyske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

De første meldinger lød på, at de dræbte var to ukrainske kvinder, men de nye oplysninger slår altså fast, at det er tale om tyskere.

Den tidligere tyske honorær konsul i Hurghada, Peter-Jürgen Ely, der siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at han personligt kendte de to kvinder, og at en bekendt af ham har identificeret de to.

Generalmajor el-Hamzawi tilføjer, at to tjekkiske statsborgere er blandt de fire sårede.

De foreløbig oplysninger tyder på, at gerningsmanden svømmede fra en offentlig strand til hotel Zahabias private strand, hvor han stak fire personer med en kniv.

Stak dem i brystet

Nabohotellet El Palacios sikkerhedschef bekræfter, at de to dræbte er tyske kvinder.

– Han havde en kniv og stak dem tre gange hver i brystet. De døde på stranden, siger sikkerhedschefen, Saud Abdelaziz.

Efter angrebet på hotel Zahabia klatrede gerningsmanden over en mur og angreb mindst to andre på El Palacio, fortæller han.

Han tilføjer, at to af de sårede er tjekker, mens to andre er armeniere.

Anholdt umiddelbart efter

Den knivbevæbnede mand blev anholdt umiddelbart efter angrebet og bliver nu afhørt af politiet, så hans motiv kan blive klarlagt, lød det i en meddelelse fra indenrigsministeriet i Kairo fredag eftermiddag.

Det danske udenrigsministerium advarer i sin rejsevejledning for Egypten om, at der er stor risiko for terrorangreb i hele Egypten.

Sidste år kom et hotel i Hurghada under angreb, da bevæbnede mænd trængte ind på hotellet og skød om sig. Tre blev såret.

Alligevel betragtes Hurghada som værende relativt sikker sammenlignet med mere urolige dele af Egypten. Det er et populært feriested ved Det Røde Hav, som tiltrækker et stort antal turister, også mange danskere.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS