Sådan sparer du på madbudgettet

Lav en madplan, tag indkøbsliste med i supermarkedet og tøm køleskabet, lyder tre råd

Madbloggeren Holger Madsen giver råd til, hvordan man kan spare penge på mad.
Madbloggeren Holger Madsen giver råd til, hvordan man kan spare penge på mad.
Udgivet Opdateret

Der er store prisstigninger på områder såsom brændstof, el og gas i øjeblikket. Og faktisk er priserne på fødevarer også steget i 2022.

Men der kan være mange penge at spare på mad, hvis man følger en række råd.

Spar en femtedel 

Laver man en madplan, kan man spare en femtedel af madbudgettet om året, oplyser Morten Bruun Pedersen, som er cheføkonom ved Forbrugerrådet Tænk, til Newsbreak.dk.

- En madplan giver et overblik over hele ugen. Og du kan planlægge efter, at du kan have fødevarer eller rester til overs, fortæller han.

Kig tilbudsaviser

Det er en god idé at være prisbevidst og tjekke tilbudsaviserne inden indkøbsturen, opfordrer cheføkonom Morten Bruun Pedersen.

- Måske er der gode tilbud på de dyrere produkter eller de produkter, som du bruger meget, i andre butikker, end den du normalt handler i, påpeger han.

Medbring selv mad og kaffe

Det er en god idé at være prisbevidst og tjekke tilbudsaviserne inden indkøbsturen, opfordrer cheføkonom Morten Bruun Pedersen.

- Måske er der gode tilbud på de dyrere produkter eller de produkter, som du bruger meget, i andre butikker, end den du normalt handler i, påpeger han.

Undgå impulskøb

Madbloggeren Holger Madsen, som står bag det digitale univers 'Madens verden', stemmer i:

- Hvis du følger en madplan, så ved du hvilke varer, du går efter, og du kan handle ind til flere dage ad gangen, lyder rådet. 

Morten Bruun Pedersen opfordrer til, at man laver indkøbslister og tager på storindkøb frem for at handle sporadisk.

- På den måde undgår du impulskøb og at blive fristet til at købe ting, som du ikke har brug for, fortæller cheføkonomen.

Man kan spare en femtedel af madbudgettet, hvis man laver og følger en madplan, oplyser cheføkonom Morten Bruun Pedersen.
Man kan spare en femtedel af madbudgettet, hvis man laver og følger en madplan, oplyser cheføkonom Morten Bruun Pedersen.

Lav dobbeltportion

Når man laver mad, så giver det god mening at lave dobbeltportion, lyder et råd fra Holger Madsen. 

- Det tager ikke længere tid at lave en større portion af for eksempel en gryderet, som man så kan fryse ned. Man får brugt det hele af fødevarerne og sparer penge på el samt tid. En gryderet kan sagtens ligge i fryseren i to måneder uden at miste smag, fortæller han.

Det er desuden en god idé at at spise rester, opfordrer madbloggeren. 

- For eksempel kan man tage rester med til frokost på arbejdet. 

Spis mindre kød

Det er en god idé at være prisbevidst og tjekke tilbudsaviserne inden indkøbsturen, opfordrer cheføkonom Morten Bruun Pedersen.

- Måske er der gode tilbud på de dyrere produkter eller de produkter, som du bruger meget, i andre butikker, end den du normalt handler i, påpeger han.

Tøm køleskabet

Det er en god idé at være prisbevidst og tjekke tilbudsaviserne inden indkøbsturen, opfordrer cheføkonom Morten Bruun Pedersen.

- Måske er der gode tilbud på de dyrere produkter eller de produkter, som du bruger meget, i andre butikker, end den du normalt handler i, påpeger han.

Powered by Labrador CMS