Sådan sparer du penge hver eneste dag

Prisen på el stiger, men det betyder ikke, at din regning behøver eksplodere

Man kan spare penge på strømmen på mange måder.
Man kan spare penge på strømmen på mange måder.
Udgivet Opdateret

Priserne på el og gas er nærmest eksploderet på det seneste. Ifølge Ritzau var prisen i september på det højeste niveau i ni år, de er steget med 2,2% det seneste år, og det er ikke set højere siden november 2012. 

Ifølge Gjensidige Forsikring er der også noget andet, der stiger, når prisen på el ryger i vejret, og det er danskernes opmærksomhed på at spare på strømmen. 

Gjensidige Forsikring skriver i en pressemeddelelse, at rigtig mange danskere er bevidste om, hvad man kan gøre for at spare på strømmen, og de tips får man brug for, hvis priserne fortsætter som hidtil i den kommende tid. 

Tryk for kontakten

Gjensidige Forsikring skriver, at Kantar Gallup har foretaget en rundspørge for forsikringsselskabet. 

Her svarede næsten 90% af adspurgte danskere, at de var opmærksomme på at spare på strømmen i hjemmet, og det mest udbredte trick blandt de adspurgte er at slukke for strømmen i lokaler, de ikke opholder sig i. 

Derudover sørger de adspurgte, der er opmærksomme på at spare på strømmen, for kun at tænde vaske- og opvaskemaskiner, når de er fulde, og de bruger strømbesparende funktioner i selvsamme maskiner, når de kan. 

Billig strøm

Ifølge Tænk har du også andre muligheder for at spare penge på strømmen. På Elpris.dk kan du eksempelvis se, hvad de forskellige elselskaber tager for deres priser og produkter. 

Hvis du ønsker at skifte selskab, bør du, ifølge Tænk, finde ud af, hvad du faktisk bruger af kilowatt-timer i løbet af et år i din husstand. Går du dit forbrug de seneste år igennem, får du også en idé om, hvorvidt du selv er begyndt at bruge mere strøm, som tiden er gået. 

Spar på strømmen

Undersøgelsen er foretaget for Kantar Gallup for Gjensidige i september 2021 blandt 1166 repræsentativt udvalgte danskere.

Forsøger du at spare på dit elforbrug i det daglige?

Ja, bruger de energibesparende funktioner på opvaskemaskine, vaskemaskine mv: 41%

Ja, slukker helt for strømmen til el-apparater der står i stand-by: 25%

Ja, kører kun vaske- og opvaskemaskine, når de er helt fyldt: 53%

Ja, bruger mindre/aldrig tørretumbler: 36%

Ja, har udskiftet gamle hårde-hvidevarer med nye, mere energibesparende modeller: 25%

Ja, bruger kun ovn og komfur, når jeg kan lave store eller flere retter på én gang: 10%

Ja, er opmærksom på, at vi ikke lader lyset brænde: 74%

Ja, gør andet: 11%

Nej: 8%

Ved ikke: 3%

Kilde: Gjensidige Forsikring

Du kan hos Tænk få flere råd til, hvad du skal gøre, hvis der er noget ved dit elforbrug, og din regning, der går dig på, mens du i faktaboksen til denne artikel kan se, hvad de 1166 repræsentativt udvalgte danskere svarede Kantar Gallup, da de blev udspurgt om deres elforbrug i efteråret 2021.

Powered by Labrador CMS