Sådan undgår du en irriterende parkeringsbøde

Der er intet mere træls end at få en parkeringsbøde. Her kan du læse og lære reglerne, så du i fremtiden kan undgå en irriterende overraskelse.

Udgivet Opdateret

Har du prøvet at få en parkeringsbøde i en situation, hvor du ellers var helt sikker på, at du holdt indenfor lovens rammer? Det er uden tvivl en følelse, de fleste bilejere kommer til at stå med på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Newsbreak.dk har derfor sammensat en liste over de regler, du bør kende, når du parkerer offentlige steder. Reglerne er hentet hos FDM, der har dedikeret hele temasider til reglerne for parkering.

Du kan i galleriet til denne artikel læse og lære om, hvordan du i fremtiden kan undgå at få en parkeringsbøde. Men inden da er det også en god idé for dig at lære, hvordan færdselstavler faktisk fungerer.

Kan du læse skilt?

Færdselstavler er noget, FDM også har en temaside for, og her kan du læse, at færdselstavler (eller skilte) altid skal læses oppefra og ned. Står du foran et skilt, der har flere skilte hængende under sig, skal du altså starte i toppen.

Hvis der på tavlen er en række pile, skal du mentalt “lægge skiltet ned” og se, i hvilke retninger pilene nu peger. Peger en pil opad, gælder skiltet fra standeren og frem til næste vejkryds, eksempelvis.

Ofte er der tidsrum påskrevet skilte, eksempelvis om, i hvilke tidsrum man skal have stillet p-skiven korrekt for at undgå at få en parkeringsbøde. Hvis der er anført et eller flere tidsrum, betyder det, at et skilt kun gælder i disse perioder.

Står klokkeslættene skrevet med sort eller hvid skrift, gælder skiltet på hverdage. Klokkeslæt i parentes gælder på lørdage og klokkeslæt skrevet med rød gælder på søndage og helligdage.

En medløber får også en parkeringsbøde

I sidste ende gælder det altså om, at du som bilist læser og forstår det, der står skrevet på skiltene. Det nytter ikke noget at kigge på, hvordan andre biler holder parkeret. Der kan holde 10 biler et sted, der alle holder ulovligt. Og de risikerer alle at få en parkeringsbøde derfor.

Klikker du dig gennem galleriet, kan du se syv ting, du skal have for øje, når du parkerer på offentlige steder. Har du disse for øje næste gang, du parkerer, har du en bedre chance for at undgå en irriterende parkeringsbøde.

Powered by Labrador CMS