Sådan undgår du ny farlig SMS

Vi har tidligere på Newsbreak.dk fortalt om den frygtede MazarBot, der kan infiltrere din Android-telefon og koste dig både kontrol over telefonen og penge.

Slip for den farlige MazarBot. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

MazarBot.

Har du en smartphone med styresystemet Android og kender du ikke dette navn, så bør du skrive dig det bag ørerne. Det er nemlig en farlig telefon-virus, vi tidligere har skrevet om her på Newsbreak.dk, da den netop nu er en af de mest frygtede infiltrerende problemer i smartphone-verdenen. Og den er altså kommet til Danmark.

Den voldsomme igle går direkte efter NemID og mobilbank og kan derfor blive en dyr affære, og den dukker op som en helt almindelig og velformuleret dansk SMS, hvor fra du bliver bedt om at installere et program. Dette program er ikke for sjov.

Computerworld har lavet en hurtig guide til, hvordan du undgår at komme til at installere det farlige program, der formentlig stammer fra Rusland.

Ved at åbne telefonens indstillinger, kan du i sikkerhedsmenuen fjerne et flueben i feltet, der hedder “ukendte kilder”. Dette felt afgør, om din telefon skal kunne installere programmer, der stammer fra andre steder end den officielle applikation-butik på din telefon. Det betyder, at MazarBot-programmet eksempelvis ikke lader sig installere.

Powered by Labrador CMS