Særligt udvalgte betjente skal fange en eller flere skumle mænd

Spørgsmålet er bare, hvilke mænd det ér, de skal fange.

Hvem er det, der tager kontakt til bgørn, de ikke kender? Det prøver man at finde ud af i det sjællandske. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Da en mand i starten af marts – i Jyllinge – først antastede og så tog fat på en lille dreng for at få ham med sig, var det kulminationen på flere episoder fra Midt- og Vestsjælland, hvor en mand antaster børn for at få dem med sig.

Newsbreak.dk har beskrevet flere af disse sager, der alle i et vist omfang ligner hinanden; børn bliver antastet af en for dem ukendt mand. Manden spørger børnene, om de vil med ham, og det er så mere eller mindre det.

Det eskalerer

Men som eksemplet fra Jyllinge Skole, hvor den ni-årige dreng blev holdt fast en fremmed, viser, så bliver børnene nu mere end antastet. Og fra politiets side er man nået frem til, at man er nødt til at gøre et eller andet ekstra end det, man har gjort indtil nu, for at finde ud af, hvad der er hoved og hale i det, der i daglig tale kan kaldes for børnelokkersager.

– Vi samler alle de her sager, vi har hos nogle ganske få medarbejdere, der skal finde hoved og hale i det hele, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Newsbreak.dk.

Han fortæller, at man har besluttet sig for at samle sagerne hos en lille gruppering af betjente, fordi man nu vil ordentligt til bunds i sagerne. Man har fået anmeldelser ind fra store dele af kredsen i de seneste måneder, men man har ikke modtaget en række anmeldelser med et enslydende signalement af en ganske bestemt mand.

Antallet er ukendt

Faktisk har man modtaget så forskellige signalementer og beskrivelser fra de børn, der har mødt en ukendt mand, der har forsøgt at få dem med sig, at det ikke engang er sikkert, hvor mange børnelokkere, der huserer i området.

Det eneste, der går igen er, at der er tale om en mand, der forsøger at få børn med sig under løfter om, at de kan få eller se noget af og hos ham, som børn gerne vil have og se. Det være sig slik eller legetøj. Eller hundehvalpe.

– Og det er ikke forbudt at spørge nogen om de vil de her ting. Det, der er “tricky” er, at hvad vil næste skridt være for den fremmede mand, hvis barnet følger med?, spørger Martin Bjerregaard retorisk.

Hvad vil du med de børn?

Det er der ingen, udover den mand eller de mænd, der huserer i området, der ved. Men forældre tænker deres. Betjente tænker deres. Alle gør sig tanker om, hvad der vil ske, hvis bare ét barn går med på idéen om at gå med en fremmed.

– Forældrenes frygt er, at hvad vil der ske, hvis deres barn siger ja til at gå med en fremmed mand?, lyder det fra Martin Bjerregaard.

Fra ham lyder det, at rådet til børnene stadig er det samme; de skal ikke gå med de fremmede.

Og imens det råd bør sidde godt fast i hovedet på børnene. Så leder politiet altså videre. Nu i form af en lille, nøje sammensat gruppe, der skal knække den svære nød det er, at få fundet ud af, hvem det er, der kontakter fremmede børn på Midt- og Vestsjælland, og hvad intentionen er med at tage den kontakt.

Powered by Labrador CMS