Salget eksploderer efter pressemøde

Butikker med friluftsgrej har oplevet en eksplosion i efterspørgslen efter nye råd til hjemmeberedskab.

Udgivet Opdateret

Spejder Sport har oplevet øget efterspørgsel på grej til nødberedskab, efter at Beredskabsstyrelsen lørdag præsenterede en liste med råd til et hjemmeberedskab.

Det oplyser direktør Thomas Vangsgaard til DR.

Fra lørdag eftermiddag til søndag aften er det "eksploderet", fortæller han til mediet.

Førstehjælp og vanddunke

Blandt andet har ordrer på vanddunke, stormkøkkener og førstehjælpskasser tikket ind i massevis, og nødradioerne er helt udsolgt, oplyser han.

- Vi kommer til at skrue på indkøbsvolumen, så vi kan servicere det behov, der kommer fra befolkningen, siger han til DR.

Bør have hjemme

Sammen med Beredskabsstyrelsen præsenterede forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) lørdag under Folkemødet på Bornholm en liste med råd til, hvad danskerne bør have derhjemme i tilfælde af en krisesituation eller hybridkrig.

Eskaleret

Rådene kommer, efter at trusselsbilledet fra Rusland er eskaleret.

Også hos den nye virksomhed Ready Box satte myndighedernes råd gang i salget. Virksomheden har eksisteret siden april og sælger bokse med alt, hvad man bør have i tilfælde af en akut krisesituation.

Mad der holder

Kunderne var især interesserede i bokse og pakker med langtidsholdbar mad, oplyser medstifter Frederik Müller.

- Vi har oplevet en kæmpe stigning på omkring 2500 procent i trafikken på vores hjemmeside. Og alene i går (lørdag, red.) havde vi en meromsætning på omkring en million kroner, siger Frederik Müller til DR.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og direktør i Beredskabsstyrelsen Laila Reenberg fortæller om anbefalinger til borgerne i forbindelse med kriser, under Folkemødet i Allinge på Bornholm, lørdag den 15. juni 2024.
Powered by Labrador CMS