Sammenbrud: Israel går fra fredsforhandlinger

Benjamin Netanyahu trækker israelske forhandlere hjem, efter tre raketter har ramt det sydlige Israel. Foto: Jim Hollander/AP
Udgivet Opdateret

Våbenhvileforhandlinger i Kairo bryder sammen, efter tre raketter fra Gaza slår ned i det sydlige Israel.

Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, oplyser, at han trækker de israelske forhandlere hjem fra Kairo, efter at en fem og en halv dage lang våbenhvile er brudt i Gaza.

Meddelsen kommer, efter tre raketter fra Gaza har ramt det sydlige Israel, og Israel som reaktion har angrebet mål i Gaza-striben.

En journalist fra nyhedsbureauet Reuters siger, at han har set et kampfly affyre en raket øst for Gaza City.

Ifølge den israelske hær er man i gang med at angribe “terrormål” i den palæstinensiske landstribe, kun få timer før den officielle våbenhvile skulle udløbe klokken 23 dansk tid.

Israel fastslår som en kendsgerning, at det er Hamas i Gaza, som står bag raketbeskydningen mod det sydlige Israel tirsdag eftermiddag.

– Som svar på Hamas’ krænkelse af våbenhvilen har premierministeren og forsvarsministeren beordret de israelske forsvarsstyrker til igen at angribe terrormål i Gaza-striben, lyder det i en israelsk regeringserklæring.

Ifølge Israel er de tre raketter fra Gaza slået ned nær byen Beersheba i det sydlige Israel trods den igangværende våbenhvile.

De tre raketter ramte åbent land, og ingen er kommet til skade, siger en talskvinde for den israelske hær.

– Dette raketangreb er en alvorlig og direkte krænkelse af våbenhvilen, fastslår Mark Regev, der er talsmand for premierminister Benjamin Netanyahu.

Raketterne faldt, mens israelerne og palæstinenserne forhandlede i Kairo om at gøre våbenhvilen permanent. De forhandlinger er nu brudt sammen, efter de israelske forhandlere er kaldt tilbage til Jerusalem.

Mandag aften besluttede parterne ellers at forlænge våbenhvilen med yderligere 24 timer. Den skulle udløbe tirsdag aften.

De to parter var blandt andet uenige om demilitarisering af Gaza, løsladelse af palæstinensiske fanger samt udlevering af to dræbte israelske soldater.

Egypten var vært for de indirekte forhandlinger mellem delegationerne for palæstinenserne og Israel i den egyptiske hovedstad, Kairo.

Den palæstinensiske delegation var sammensat af folk fra Hamas og det palæstinensiske selvstyre på Vestbredden.

/ritzau/Reuters

Powered by Labrador CMS