Samsung indleder afgørende slag mod Apple

Samsung Galaxy S6 Edge. Pressefoto.
Udgivet Opdateret

Tronen er tabt, men kampen går ind i en ny fase 11. april, når den sydkoreanske mobilgigant Samsung sender sine to nye toptelefoner – Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge – på markedet i blandt andet Danmark i en af de vigtigste produktlanceringer i selskabets historie.

For første gang siden 2011 lykkedes det i månederne op til jul den amerikanske iPhone- og iPad-producent, Apple, at overhale Samsung som den største leverandør af smartphonetelefoner på verdensplan, viser tal, som analysehuset Gartner lige har frigivet. De nye iPhone 6- og iPhone 6 Plus-telefoner blev leveret til butikkerne i 74,83 millioner eksemplarer, hvorimod Samsung kun leverede 73,03 millioner smartphonetelefoner.

Designet helt fra bunden

I søndags præsenterede Samsung så på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona sine to nye, slanke toptelefoner lavet i letvægtsmetal og designet helt fra bunden. Flere anmeldere har da også beskrevet dem som Samsungs flotteste til dato, og præsentationen fik da også Samsung-aktien til at stige med næsten fem procent til det højeste i ni måneder.

Galaxy S6-telefonerne dropper dermed de kritiserede plastikrammer, som forgængerne i Galaxy-serien har haft. De er udstyret med ridsefrit Gorilla-glas på både for- og bagside, har fået bedre kamera og skærm, og så er mange af de upopulære Samsung-applikationer, som har frustreret brugerne og har slugt hukommelse og strøm, blevet skrottet. Batteriet kan ikke skiftes ud, men telefonerne kan til gengæld oplades trådløst ved blot at blive lagt oven på en lader. Endelig er Galaxy S6-telefonerne klar til Samsungs nye mobilbetaling, Samsung Pay, som til sommer lanceres i USA og hjemlandet Sydkorea.

Altafgørende at få succes

Det er altafgørende for Samsung, at Galaxy S6-telefonerne bliver en succes. Samsung er godt nok stadig verdens sammenlagt største mobilproducent, men pengene tjenes på de dyreste telefoner, og det er her, at Apple nu er rykket forbi Samsung, som overtog tronen i efteråret 2012. Samtidig har taiwanske HTC på Mobile World Congress præsenteret sin nye toptelefon One M9, som også har skruet forventningerne op.

Derimod har hverken Microsoft/Nokia, LG eller Sony nye flagskibe med til Barcelona. Microsoft har ladet antyde, at de nye modeller kommer samtidig med præsentationen til formodentlig efteråret af Windows 10-styresystemet, som bliver fælles for mobiltelefoner, tavle-PCer og almindelige PCer.

Powered by Labrador CMS