SAS-fly mod København måtte sikkerhedslande

Et fly med 196 passagerer i retning mod København er tvunget til at lande i Canada efter tab af kabinetryk.

SAS-flyet SK944 er sikkerhedslandet i det østlige Canada efter tab af kabinetryk. Foto: Steffen Ortmann/Scanpix
SAS-flyet SK944 er sikkerhedslandet i det østlige Canada efter tab af kabinetryk. Foto: Steffen Ortmann/Scanpix
Udgivet Opdateret

Et passagerfly på vej fra Chicago i USA mod København er blevet tvunget til at sikkerhedslande i Canada efter tab af trykket i kabinen.

Flyet, der har nummer SK944, havde 196 passagerer om bord.

Da trykfaldet skete i kabinen skal flyet af sikkerhedsmæssige årsager gå ned i højde. Flyet havde en nedstigning fra 10.500 meters højde til omkring 4500 meters højde på blot få minutter.

– Det er en normal del af sikkerhedsproceduren, når der sker et trykfald i kabinen, siger Tonje Sund, der er vagthavende presseansvarlige hos SAS.

– Landingen er gået normalt og kontrolleret. Passagererne er blevet mødt af sikkerhedspersonalet på flyvepladsen, siger hun.

Ingen tilskadekomne

Der er ingen tilskadekomne om bord fortæller Tonje Sund. Teknikere er på vej til flyet, de skal undersøge, hvad der var skyld i tab af kabinetrykket.

– Det her sker sjældent, og vi har klare rutiner og processer for sikkerheden, siger Tonje Sund.

Flyet fik problemer inden det fløj ud over Atlanterhavet i retning mod Europa og måtte derfor sikkerhedslandede i Goose Bay Airport i det østlige Canada.

Booket ind på hoteller

Passagererne er blevet booket ind på hotelværelser, hvor der vil blive taget hånd om dem, fortæller Tonje Sund.

Iltmaskerne blev ikke udløst ved nedstigningen. Det vil kun ske i situationer, hvor trykket i kabinen falder drastisk og er bekymrende lavt.

Flyet forventes at kunne lette fra Goose Bay Airport søndag aften ved midnat dansk tid. Hvis tidsplanen holder, vil flyet lande i Københavns Lufthavn mandag morgen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS