Schweiz stopper salg af Volkswagen

Foto: JOHN MACDOUGALL/Scanpix
Udgivet Opdateret

Myndighederne i Schweiz har midlertidig stoppet salget af Volkswagens dieselbiler, der kan være udstyret med det software, som gør, at bilernes udstødning fremtræder langt mere miljøvenlig, end den i realiteten er. Det skriver BBC.

Ifølge TV-kanalen vil det ramme 180.000 biler i alpelandet, der endnu ikke er blevet solgt eller indregistreret.

Skandalen i VW-koncernen ruller videre og har spredt sig verden over, hvor myndighederne forlanger at VW-biler med dieselmotorer skal testes.

Samtidig har blandt andre Norge meddelt, at landet vil starte en efterforskning af svindlen.

Ifølge VW-fabrikkerne er der tale om 1,2, 1,6 og 2,0 liters motorer ,der udover folkevogne også sidder i Audi, Seat og Skoda.

Svindlen blev opdaget af en mindre amerikansk NGO, der fandt ud af, at motorerne havde indbygget et software, der kunstigt gjorde udstødningen renere, end den reelt er.

I Mexico har myndighederne forlangt, at godt 40.000 Volkswagen-biler skal testes, men landets miljøminister, Rafael Pacchiano, har erklæret, at de dieselbiler, der kører i Mexico, ikke er udstyret med den fatale software.

Uanset det, skal bilerne dog testes.

VW-koncernen fyrede onsdag den øverste chef, Martin Winterkorn, og erstattede ham med Matthias Müller fra Porche-divisionen.

Matthias Müller skal hurtigst muligt forsøge at genoprette VWs renomme, efter koncernen tidligere på ugen måtte erkende at have fusket med testresultaterne fra 2,8 millioner biler alene i Tyskland.

Hvor mange folkevogne, der kører rundt i resten af Europa og forurener mere, end de falske testresultater har vist, vides endnu ikke.

Powered by Labrador CMS