Schweizerkniven bliver til smartwatch

Den schweiziske producent vil nu lave smartwatches. Foto: Arnd Wiegmann/Scanpix
Udgivet Opdateret

Kendt producent af schweizer-kniv vil lave smart-watches.

Selvom Victorinox faktisk allerede er en stor producent af ure, er den schweiziske virksomhed bedst kendt for de røde schweizerknive som rummer værktøj i alle afskygninger.

Nu erklærer Victorinox sig så klar til konkurrencen på markedet for smartwatches – et moderne digitalur, hvor man i de fleste udgaver kan læse mail, fotografere og bruge andre funktioner, der som ellers kendes fra telefonen. Det skriver Reuters.

Præcis hvad uret fra Victorinox får af funktioner og om det som andre modeller har brug for at være koblet op på en smartphone, melder Victorinox ikke noget om. Men topchef Carl Elsener bekræfter over for Reuters, at udviklingen er i gang.

»Vores koncept er noget, der nærmer sig et smartwatch,« lyder det. Men topchefen understreger, at man ikke går efter at sende en gadget på gaden, som lynhurtigt mister sin værdi. I stedet går man mere efter at skabe noget langtidsholdbart som et traditionelt armbåndsur.

»Vi vil gerne udvikle funktionerne i vores ure. På samme tid skal uret dog have en lang levetid sammenlignet med en telefon eller en computer,« siger Carl Elsener.

Rigtig mange producenter er for øjeblikket i gang med udviklingen af smarture. Det mest kendte er nok Apples, som kommer i handlen den 10. april – dog ikke i Danmark.

Apple Watch kommer i tre udgaver, der alle kræver, at man i forvejen har en iPhone 5 eller nyere, som uret trådløst kan kobles sammen med. Rundt regnet 300 millioner har sådan en telefon, men analytikerne tror, at kun en brøkdel af dem vil kaste sig over uret – i alle tilfælde lige nu.

Powered by Labrador CMS