Scorer 11 millioner på gamle sko

Aflagte Nike sneakers solgt for svimlende 11 millioner kroner

Den nederste halvdel af Kanye West iført de famøse Nike Air Yeezy 1 sneakers ved Grammy iddelingen i Los Angeles i 2008. Foto: REUTERS/Mike Blake
Den nederste halvdel af Kanye West iført de famøse Nike Air Yeezy 1 sneakers ved Grammy iddelingen i Los Angeles i 2008. Foto: REUTERS/Mike Blake
Udgivet Opdateret

Rares, der er en digital investeringsplatform, hvor brugerne kan købe andele i dyrebare og ikoniske sko, er blevet et par Nike sneakers rigere.

Til gengæld er investorernes bankbøger samlet blevet lettet for chokerende 1,8 millioner dollars. Det svarer til lige godt 11 millioner danske kroner.

Solgt af privat samler

Det er nemlig betalingen for et par Nike Air Yeezy 1 sneakers, Rares mandag betalte den private samler Ryan Chang i en handel formidlet af auktionshuset Sotheby’s.

Det meddeler Sotheby’s selv ifølge flere internationale medier. Blandt andet BBC.

Har tilhørt superstjerne

Skoene har tidligere tilhørt den amerikanske superstjerne Kanye West, der selv var med til at designe dem sammen med Nike for nu 13 år siden.

Han har også brugt dem. Det skete i forbindelse med, at han optrådte ved Grammy prisuddelingen i 2008, som fandt sted i Staples Center i Los Angeles.

Ny sneakers-rekord

Der er tale om ny prisrekord i kategorien sneakers.

Den lød tidligere på 665.000 dollars, eller 4,1 millioner danske kroner, og blev sat sidste år i august. Her var det et par af den første version af modellen Nike Air Jordan, som skiftede ejer.

Sotherby’s havde i øvrigt vurderet de nye rekord-sneakers til én million dollars.

Powered by Labrador CMS