Scorer jule-hovedrolle på DR

Karla Larsen Moltsen spiller hovedrollen som Karen Høst i DR's nye julekalender. Men den 14-årige stjerne troede ikke på, at hun havde fået rollen

Udgivet Opdateret

I år kan DR præsentere en ny julekalender, når "Julehjertets hemmelighed" ruller over skærmene den 1. december.

Hovedrollen spilles af Karla Larsen Moltsen på 14 år, som aldrig har lavet tv før.

- Det er stort. Det er meget at blive kastet ind i efter aldrig at have prøvet det før og lige pludselig skulle optage hver dag, siger hun.

Stor overraskelse

Det var en stor overraskelse for Karla, at hun fik rollen.

- I starten troede jeg overhovedet ikke på det. Jeg troede, min mor lavede sjov med mig. Jeg var sammen med min veninde, og da vi fandt ud af, at det var rigtigt, hoppede vi bare og skreg, siger Karla Larsen Moltsen.

Bor med nisseven

Julekalenderen udspiller sig i slutningen af 1800-tallet. Hovedpersonen er den Karen Høst, som tages ud af skolen for at tjene på herregården. Hendes nisseven, Rumle, bor også på herregården.

Men voksne mennesker kan ikke se nisser, og da Karen fylder 13, kan hun pludselig ikke længere se Rumle. De to får fat i et magisk julehjerte, der gør, at de fortsat kan se hinanden, men det får store konsekvenser.

Karen Larsen Moltsens mest mislykkede jul var under optagelserne til julekalenderen, hvor en stor del af castet blevsmittet med corona. Hun kom hjem fra optagelser den 22. december og smittede hele sin familie. (Arkivfoto).
Karen Larsen Moltsens mest mislykkede jul var under optagelserne til julekalenderen, hvor en stor del af castet blevsmittet med corona. Hun kom hjem fra optagelser den 22. december og smittede hele sin familie. (Arkivfoto).

En magisk fortælling

"Julehjertets hemmelighed" er en magisk fortælling, som samtidig belyser samfundet i datidens Danmark - hvor kvinder ikke har de samme rettigheder som mænd.

- Jeg ville ikke have det superfedt med at leve i slutningen af 1800-tallet. Det er jeg meget taknemmelig for, at jeg ikke gør. Jeg har mere respekt for den periode, efter jeg har filmet det her, siger hun.

Og selv om hun ved, hvad der sker i julekalenderen, glæder den nyudklækkede skuespiller sig til at se sig selv på tv.

- Det bliver vildt specielt og mærkeligt. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan det er, for jeg har aldrig prøvet det før.

- Men jeg er også ret glad for, at min familie og mine venner kan se, hvorfor jeg har været væk i fire måneder, siger hun.

Holdet bag DR's nye julekalender, 'Julehjertets hemmelighed'. Karla Larsen Moltsen er debutant, men er blandt erfarne kræfter. Hun spiller sammen med Lise Baastrup og Esben Dalgaard. (PR-foto).
Holdet bag DR's nye julekalender, "Julehjertets hemmelighed". Karla Larsen Moltsen er debutant, men er blandt erfarne kræfter. Hun spiller sammen med Lise Baastrup og Esben Dalgaard. (PR-foto).

Spinoff til foråret

Julekalenderen efterfølges i foråret af en spinoff-serie kaldet "Troldehjertets hemmelighed", hvor Karla Larsen Moltsen spiller samme rolle.

"Julehjertets hemmelighed" kan ses på DR 1 og streames på DR TV fra 1. december.

Powered by Labrador CMS