Se alvorligt syge Mette-Marit i kajak på fjorden

Trods lungefibrose ser det heldigvis ud til, at norske kronprinsesse Mette-Marit lige nu er i rigtig fin form

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

I 2018 kom det frem, at Norges kronprinsesse Mette-Marit lider af den alvorlige, kroniske sygdom lungefibrose.

Sygdommen har blandt andet bevirket, at kronprinsessen har haft flere, længere pauser fra sine officielle pligter. Ikke mindst under corona-pandemien, da hun er i den særligt udsatte risikogruppe.

Hun er dog nu blevet vaccineret mod den frygtede covid-19 virus.

På kajaktur på Oslo Fjorden

Heldigvis ser det ud til, at kronprinsessen i øjeblikket har det rigtig godt. I hvert fald boltrede hun sig tirsdag den 1. juni, sammen med sin mand, kronprins Haakon, og en gruppe unge, i havkajak på Oslo fjorden.

Det viser kongehuset selv i et videoopslag på Instagram, der også indeholder et par skønne fotos fra den lille happening.

Samtidig retter han en tak til de frivillige, der bidraget til, at nordmændene har så mange muligheder i naturen, som det har været tilfældet.

Kan sætte spor i hverdagen

Som Newsbreak.dk tidligere har skrevet, forklarede Magnus Sköld, der er professor i lungemedicin ved Karolinska institutet, i januar i år, hvad det indebærer for kronprinsessen at lide af lungefibrose.

– Ens kondition bliver dårligere, og det, der tidligere har været let, bliver pludselig meget anstrengende, sagde han ved den lejlighed.

Professoren fortalte videre, at sygdommen efterhånden kan sætte spor i hverdagen.

– For eksempel kan hoste være så handikappende, man ikke vil vise sig blandt andre, forklarede Magnus Sköld, der også nævnte åndenød som et stort problem.

Men som nævnt så tyder tirsdagens tur på fjorden på, at Mette-Marit tilsyneladende, i hvert fald lige nu, har det ganske godt.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS