Se billederne: Zoo fik ny girafkalv

Udgivet Opdateret

I morges kom en sund og velskabt tyrekalv til verden i Aalborg Zoos girafhus. Moderen er den 14-årige girafhun Caroline, som fødte sin 7. kalv.

Torsdag morgen blev Aalborg Zoos girafflok udvidet med endnu et medlem, da en sund og rask tyrekalv kom til verden i Girafhuset . Ungen vejer cirka 70 kilo og er 180 centimeter høj. Girafkalven har det godt og kan allerede nu ses af publikum.

– Fødselen gik helt uproblematisk og Caroline ser ud til endnu engang at klare det rigtigt fint, siger dyrepasser Kenneth Madsen.

Aalborg Zoos i mange år har haft stor yngelsucces med havens girafffer. Den lille nye kalv er således nummer 94 i rækken af girafkalve der er kommet til verden i Aalborg Zoo.

Den nye girafkalv er en Rothschilds giraf, der regnes for den mest truede af alle giraf-underarter. De lever vildt i Kenya og Uganda, og der er kun et par hundrede tilbage i naturen. Rothschild giraffen har bl.a. Mere tydelig opdeling af de mørke pletter end andre giraffer, og ofte helt lyse underben.

Giraffen er verdens højeste dyr. Girafhanner er typisk 5 til 5.5 meter høje og vejer 1.200 kilo, mens hunner er 4 til 4.5 meter og vejer 800 kilo.

Giraffer har en drægtighedstid på 13-15 måneder, og føder den næsten to meter høje kalv stående.

Giraffer får normalt kun en kalv.

Powered by Labrador CMS