Se hvem der er verdens mest streamede festival-hovednavn

Pharrell Williams
Udgivet Opdateret


Den internationale festivalsæson nærmer sig nu sin afslutning. Derfor afslører Spotify nu tallene bag nogle af verdens mest populære festivaller og de hovednavne, der har været på scenerne rundt omkring i verden denne sommer.

Spotify har undersøgt, hvordan hovednavnene på 14 af verdens festivaller, blandt andet Roskilde, har smittet af på de sange, der er blevet streamet på Spotify, for at finde den festival og det hovednavn, der har haft den største indflydelse på antallet af streams. De respektive hovednavne er blevet analyseret to uger forud og to uger efter, de er blevet spillet på festivalen.

Glastonbury er den festival, der har haft størst effekt på, hvilke sange, der er blevet streamet med en gennemsnitlig stigning på hele 78 % på streaming af hovednavne som Metallica, Arcade Fire og Kasabian. Udover festivallens store effekt på streamningen i England, kunne det også mærkes internationalt. Fx fik festivalens hovednavne en øgning i 60 % på streams af hovednavne i USA.

Andenpladsen går til den australske Future Music Festival, der oplevede en stigning på streams af hovednavne på 70 %. Future Music havde overraskende nok også indflydelse på streamingen i Norden i det, der var en stigning i streamingen på hovednavnene Deadmau5, Phoenix og Pharrell Williams.

Kunstnere

Der var en stigning på 90% på streamingen af Pharrell Williams numre efter hans optræden på Future Music Festival. I Australien steg streamingen til 102 % og i Holland var der en eksplosiv stigning på hele 173 %.

I Danmark var der en øgning på 278 % af Rolling Stones musik efter de optrådte på Roskilde – set i forhold til de to uger, der ledte op til festivalen.

Det mest succesfulde navn på de nordiske festivaler var Outkast, hvor antallet af streams steg med 320% på tværs af alle de nordiske lande i forhold til de to uger op til festivalerne.

Top 10 mest streamede hovednavne på festivaler – globalt

1. Pharrell Williams, Future Music Festival
2. Deadmau5, Future Music Festival
3. James Blake, Laneway Festival
4. The Offspring, Ruisrock
5. M.I.A., Hove Festival
6. Stevie Wonder, Roskilde
7. Phoenix, Ruisrock og Future Music Festival
8. Outkast, Coachella og Way Out West
9. Arctic Monkeys, Roskilde og Les Vieilles Charrues
10. Forestil Dragons, Hove Festival

Top 10 Festivaler i forhold til den globale indvirkning på streamings

1. Glastonbury, Storbritannien
2. Future Music Festival, Australien
3. Way Out West, Sverige
4. Les Vieilles Charrues, Frankrig
5. Coachella, USA
6. Hove Festival, Norge
7. Laneway Festival, Australien
8. Rock Am Ring, Tyskland
9. Roskilde, Danmark
10. Bilbao BBK Live, Spanien

– Der er en klar sammenhæng mellem festivalerne og den globale streamingadfærd. Det er fedt at se,  at en festivaloptræden kan have den effekt, at et hovednavn havner helt i top på på andre markeder end hjemmemarkedet, når de har optrådt på en festival. Festivaler er virkelig ved at blive internationale og får mere og mere effekt på vores lyttevaner, siger Malin Cumzelius, der er PR Manager for Spotify i Norden.

Powered by Labrador CMS