Se listen: 10 tegn du aldrig må ignorere

Der er en række symptomer på diabetes type 2, du ikke bør sidde overhørigt.

Udgivet Opdateret

Diabetes type 2 er en sygdom, rigtig mange danskere kæmper med.

Faktisk har antallet, der kæmper med sygdommen været stødt stigende de sidste 20 år.

Omkring 4,5 procent af danskerne havde således type 2-diabetes i 2017. Det svarer til cirka 256.000 mennesker, skriver Ritzau.

Det er en stor stigning fra 1995, hvor kun 1,2 procent af befolkningen havde denne type diabetes.

At der er kommet flere personer med type 2-diabetes kan skyldes to ting, siger Marit Eika Jørgensen, som er professor, overlæge og forskningsleder på SDCC, til Ritzau.

– Vi må regne med, at mange kendte ændringer i vores livsstil har betydet meget. Vi bliver mindre fysisk aktive, og flere udvikler overvægt.

– Men det skyldes også, at befolkningen bliver ældre og flere, fordi vi har de her store krigsårgange, siger hun.

Det amerikanske magasin, The Healthy, har samlet en liste med 10 symptomer, der kan være tidlige tegn på, at du er ved at udvikle diabetes type 2 – og som du derfor bør tage alvorligt.

Du kan se listen i galleriet ovenfor.

Noom-diæt kan hjælpe

Uanset om du har forstadie eller diagnosen diabetes, så kan diæten ved navn Noom være god for dig, som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet.

For diabetikere kan den give et overblik over, hvilke fødevarer der er bedst at indtage, så det til sidst ender i vægttab og formentlig færre gener ved sygdommen.

Mens det for personer i forstadie også kan resultere i et vægttab så stort, at de ikke er risiko for at få diabetes alligevel.

Problemer med diabetes? Her er kostrådene til dig

Du kan læse mere om noom i denne artikel:

Powered by Labrador CMS