Se prisen: Det koster din næste bil

Ved Folketingets åbning tirsdag blev de nye bilafgifter vedtaget. Se i galleriet, hvor billig (eller dyr) din næste bil er blevet.

Der er nye priser på danske biler. KLIK og se, hvad det betyder for netop dig. Foto: Scanpix.
Der er nye priser på danske biler. KLIK og se, hvad det betyder for netop dig. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Nye bilpriser er vedtaget.

De nye bilafgifter er ventet med længsel af både danskere og bilforhandlerne i landet. Nu er de endelig kommet på plads.

Regeringen og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om at sænke registreringsafgiften for biler. Tirsdag var så dagen, hvor forslaget blev vedtaget.

Nye bilpriser er nu en realitet.

Men hvad betyder det for dig? I galleriet har vi samlet en række af de mest populære biler. Der kan du se, hvad netop din næste bil kommer til at koste.

Nye bilafgifter ændrer priserne

Det er ikke alle, der bliver billigere – nogle få stiger i pris.

De fleste får dog et nøk nedad – nogle mere end andre, kan vi godt afsløre.

Udover enigheden om de nye afgifter og priser, er parterne nået til enighed om en sænkelse af taksterne på Storebæltsforbindelsen og en udvidelse af motorvejen på Vestfyn til tre spor.

Glæde i branchen

I autobranchen er man glad for, der endelig er kommet en afgørelse.

– Med aftalen er der endelig skabt sikkerhed om bilafgifterne. Det har vi sukket efter i en måned og det betyder, at forbrugerne nu igen kan vende tilbage til forhandlerne og begynde at købe biler,  oplyser direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg, på foreningens hjemmeside, og fortsætter:

– For os har det vigtigste været at få lavere afgifter, mere sikre og miljørigtige biler og få lukket leasinghullet. Nu skal vi lige fordøje aftalen og regne på konsekvenser, men det ser ud til, at det trækker i den rigtige retning med en lavere afgiftsats, afgiftsnedslag for endnu mere sikkerhedsudstyr og højere kilometergrænse samt mere vægt på den grønne ejerafgift.

Kilde: Regeringen.

Powered by Labrador CMS