Sebastian Klein efter deltagelse i tv-program: -Fup, svindel og løgn

Sebastian Klein retter en sønderlemmende kritik af "Nærkontakt", der efter hans mening er fup, svindel og løgn.

Sebastian Klein retter en kraftig kritik af programmet “Nærkontakt” efter sin deltagelse, der blev vist tirsdag aften. Foto: Malene Anthony Nielsen/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Sebastian Klein deltog tirsdag aften i Kanal 4-programmet “Nærkontakt”.

Efter at have set programmet i aftes, retter Sebastian Klein stærk kritik af programmet, skriver Kendte.dk.

– Fup, svindel og løgn, skriver han blandt andet på Facebook.

Sebastian: -Klippet så det fremstår som sandhed

Sebastian Klein er stærk utilfreds med, at clairvoyante i “Nærkontakt” fremstilles som personer, der vitterlig er synske:

– Hvis noget bliver klippet på sådan en måde, så det fremgår som sandhed – og tydeligvis ikke er sandhed, så er det løgn, fortæller Sebastian Klein til Kendte.dk.

– Der er nogle journalistiske betingelser omkring, hvordan man klipper og bearbejder den slags ting. Og de er ikke overholdt. Så bliver jeg nødt til at gøre opmærksom på det, forklarer Sebastian Klein.

– Hvis man fremstiller nogle menneskers evner og siger de er overnaturlige – og de tydeligvis ikke er det – og klipper det så det ser ud til at de er overnaturlige, så er det løgn, siger Sebastian Klein til Kendte.dk.

Kritik klippet væk

Under optagelserne nævnte han flere gange ordet “manipulation” og var flere gange kritisk.

Men det blev klippet væk i programmet, som seerne kunne se tirsdag aften.

– Lad mig give dig et eksempel. Tænk på et tal, siger Sebastian Klein.

Kendte.dks journalist tænker på tallet 7.

– Er det 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, spørger Sebastian Klein.

– Ja det er tallet syv, svarer journalisten.

– Okay, så klipper vi bare de forkerte svar ud. Så er jeg også synsk og kan gætte dit svar hver gang. Det er sådan “Nærkontakt” er blevet klippet, fortæller Sebastian Klein.

– Det er jo en løgn for befolkningen at lave sådan et program, hvor man bevidst klipper det så det ser godt ud – og tager alle vildskuddene væk.

– Når man fjerner alle vildskuddene og kun lader de rigtige være tilbage, så det det rigtigt ud. Så vil hele Danmarks befolkning sidde og tænke: Hold da op – det er sandt. Der findes clairvoyante. Men når der bliver skudt i øst og vest, så er det klart at der ind imellem bliver gættet rigtigt.

– Og hvis man fjerner de forkerte svar, så ser ud som om, at det er sandt, siger Sebastian Klein.

Han vil ikke lægge navn til, at clairvoyante er synske:

– Jeg kan ikke lægge navn til noget, som så tydeligt ikke var rigtigt, bliver fremstillet som sandhed, slutter Sebastian Klein.

Programdirektør undrer sig over kritikken

Hos Discovery Networks Danmark, der blandt andet står bag Kanal 4, står man uforstående over for Sebastian Kleins kritik:

– Jeg tror ikke, der er nogen som har set programmet med Sebastian, der er i tvivl om hans holdning til det spirituelle. Det står meget klart hele vejen igennem, at han ikke tror på noget af det, han oplever i løbet i dagen. Vi er derfor både ærgerlige, men også en smule undrende over, at Sebastian sidder tilbage med en anden oplevelse af programmet, siger programdirektør Anne Garlichs til Kendte.dk.

Hun fortsætter:

– For selvfølgelig er der, ligesom med alle andre tv-programmer sket en redigering. Vi skal have 14 timers optagelse ned til et program på 42 minutter, der skal fortælle alle tre medvirkendes historier. Men Sebastians grundlæggende skepsis til spiritualitet holder vi fast i gennem hele programmet, siger hun.

Program skal ikke påtvinge eller overbevise nogen

Anne Garlichs tilføjer, at programmet “Nærkontakt” ikke har til formål, hverken at påtvinge eller overbevise nogen om, at der findes noget mere mellem himmel og jord.

– Men faktum er, at der generelt er kommet en øget interesse for det spirituelle blandt danskerne, og i programserien lader vi nogle kendte tilbringe en dag i selskab med tre clairvoyante vejledere for at prøve det på egen krop. Om de vil tro på det de hører og oplever, er fuldstændig deres eget frie valg, forklarer Anne Garlichs.

– “Nærkontakt” er ikke lavet for at komme med et facit på, om der findes noget mere mellem himmel og jord. Det lader vi være fuldstændig op til de medvirkende og danskerne hjemme i stuerne at tage stilling til. Derfor caster vi bevidst også både folk der er skeptiske og positive overfor det spirituelle, slutter programdirektøren.

Du kan se “Nærkontakt” hver tirsdag på Kanal 4.

Powered by Labrador CMS