Sejlede på grund ved Kalundborg: Russiske sømænd anholdt for spritsejlads

Det var formentlig en for høj alkoholpromille, der lørdag aften var skyld i at et russisk handelsskib sejlede på grund ved Kalundborg.

Fragtskibet bliver tilbageholdt efter grundstødning ud for Kalundborg Havn. Politiet mener, at kaptajnen var spirituspåvirket. Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix
Udgivet Opdateret

To russiske sømænd på henholdsvis 52 og 53 år er nu blevet anholdt og sigtet for at sejle et russisk handelsskib med for høj promille. Alkoholen kan være skyld i – eller i det mindste medvirkende til – at de to sømænd sejlede på grund med skibet ud for Kalundborg i Vestsjælland lørdag aften klokken 21.15.

Søndag morgen fortalte vagtchef hos Midt- & Vestsjællands Politi, Lars Gallaz, til Newsbreak.dk, at man havde tilkaldt en læge til skibet for at få taget en blodprøve af den russiske kaptajn.

Mandag ville resultatet af blodprøven foreligge og det er sandsynligvis på den baggrund den russiske kaptajn  og yderligere en russisk sømand er blevet anholdt.

– Men vi udtaler os aldrig om en eventuel størrelse på promillen, siger vagtchef Carsten Andersen, vagtchef hos Midt- & Vestsjællands Politi tirsdag formiddag til Newsbreak.dk.

Fragtskibet er lige nu tilbageholdt og må ikke sejle videre indtil årsagen til grundstødningen er fundet.

Kan sejle igen

Hvis det viser sig, at kaptajnen var spirituspåvirket, kan han alligevel sejle igen:

– Han vil få en eller anden form for sanktion – det kan eksempelvis være en straksbøde, fortalte Lars Gallaz søndag.

Forsvarets Operationscenter oplyser, at der ikke umiddelbart er grund til at være bekymret for olieforurening i forbindelse med grundstødningen. Fragtskibet er kommet fri igen og ligger lige nu for anker.

Powered by Labrador CMS