Sejrer i dramatisk topopgør

FC Midtjylland haler ind på FC København i kampen om mesterskabet efter en sejr mandag aften

Guldkampen lever i bedste velgående i Superligaen.

Det står klart efter, at FC Midtjylland mandag aften besejrede Brøndby på udebane med 3-1 i et yderst dramatisk opgør, der bød på et rødt kort, et straffespark og meget andet.

Brøndby var nødt til at stille sig langt tilbage på banen, hvor værterne satsede på hurtige omstillinger.

FCM tog taktstokken og dominerede første halvleg med højt pres og flotte kombinationer.

Hårdt spillet kamp

Det var generelt en hårdt spillet kamp, hvor der blev gået til stålet, og dommer Jakob Kehlet havde masser at se til.

Den hektiske første halvleg bød også på straffespark i begge ender, hvor Brøndby blandt andet fik sat en stopper for sin scoringskrise på fem kampe, da Simon Hedlund bragte hjemmeholdet foran med 1-0.

FCM kom godt tilbage med et straffespark, som Evander scorede på. Efterfølgende satte gæsterne pres på og scorede yderligere to gange.

Derfor ligger Brøndby fortsat på femtepladsen i mesterskabsspillet med 40 point for 27 kampe, mens FCM har 54 point.

Anders Dreyer, som ses i midten af billedet, blev helten for FC Midtjylland.

Måtte tidligt i bad

Andreas Maxsø fik ikke lang tid på banen, idet han i det ottende minut fik direkte rødt kort, efter at han som bageste mand nedlagde FCM’s Gustav Isaksen.

Trods undertallet kæmpede Brøndby sig i det 23. minut frem til et straffespark, som angriberen Simon Hedlund satte sikkert ind.

FCM kæmpede videre, og det bar frugt. Efter 36 minutter havde Brøndbys Sigurd Rosted hånd på bolden i feltet, og FCM fik dermed et straffespark, som brasilianske Evander udnyttede.

Gæsterne tog teten

De gode FCM-takter fortsatte, og i det 43. minut scorede kantspilleren Gustav Isaksen et flot mål, da han med en følt venstrefod satte den ind til 2-1.

Trods undertallet kom Brøndby godt ud til anden halvleg, hvor værterne indledningsvis spillede sig frem til flere gode chancer.

Men en personlig fejl 20 minutter før tid af Brøndbys Josip Radosevic blev dyr, da han sendte bolden i fødderne på Anders Dreyer, der afgjorde kampen med målet til 3-1.