Seks offentligt ansatte anklages i usædvanlig bestikkelses-sag

Bagmandspolitiet er klar med de første sager om bestikkelse. Sigtelser mod otte opgives.

Bestikkelsen foregik ifølge SØIK med it-udstyr og ikke som på modelfotoet her, med kontanter. Arkivfoto.
Udgivet Opdateret

Seks offentligt ansatte har ifølge Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) modtaget bestikkelse i form af it-udstyr for op til 40.000 kroner. De bliver nu tiltalt forbestikkelse. Det oplyser chefanklager Steen Bechmann Jacobsen, SØIK, fredag.

Samtidig opgiver SØIK sigtelsen mod otte andre, der blev anholdt i forbindelse med en storstilet aktion i juni i år

Fire af de nu tiltalte forsvares af advokat Peter Trudsø. De forlanger alle frifindelse.

– Uden at gå nærmere ind i mine klienters forklaringer kan jeg sige, at der både er forhold af faktisk og juridisk karakter, der kan føre til frifindelse, siger han til Ritzau.

Planen er, at tre sager kan afgøres af retten i slutningen af november.

Allerede i juni måned oplyste SØIK, at der i det videre forløb naturligt ville kunne komme oplysninger frem, som ville betyde, at sigtelserne ikke ville ende med en straffesag.

– I nogle af tilfældene har det simpelthen vist sig, at den mistænkte person aldrig har haft noget at gøre med den bestikkelse, som de var blevet kædet sammen med. Der har været tale om en form for identitetsmisbrug, hvor de i strid med de faktiske forhold er blevet udpeget som bestukne. Derfor er de naturligvis ikke længere sigtet, og der vil ikke blive ført straffesag mod dem,« siger Steen Bechmann Jacobsen.

I andre tilfælde er sagen opgivet, fordi det af andre grunde vurderes, at der ikke er grundlag for at rejse en sag.

40 blev sigtet

I forbindelse med aktionen i juni og senere blev i alt cirka 40 offentligt ansatte sigtet for uberettiget at have modtaget store gaver fra it-selskabet Atea.

Nogle af dem arbejder i Forsvaret, og disse sager vurderes nu af Auditørkorpset. Her oplyser man fredag, at efterforskningen endnu ikke er færdig.

Om de seks tiltaler siger chefanklager Steen Bechmann Jacobsen i en pressemeddelelse, at der har været gennemført en meget grundig efterforskning.

– Det er af stor samfundsmæssig betydning, at domstolene nu får lejlighed til at vurdere, om der er begået noget strafbart, siger han.

 

Powered by Labrador CMS