Seks sure smileys i år: Butik politianmeldt

For sjette gang på et år har Mini Bazar fået en sur smiley. Senest er butikken blevet politianmeldt.

Udgivet Opdateret

Det seneste år har det stået dårligt til hos Mini Bazar i Danmarksgade i Fredericia.

Ifølge Fredericia Dagblad har dagligvarebutikken modtaget seks sure smileys i år.

Artiklen fortsætter efter videoen

De seneste to sure smileys skyldes, at der er problemer med mærkning på flere produkter i butikken. Det fremgår kontrolrapporten.

Ingen danske mærker

I den seneste kontrolrapport fra 9. december 2019 er 17 produkter uden mærkning på dansk fundet i butikken.

I Danmark er det lovkrav, at fødevarer, der sælges, er mærket med en dansk eller dansklignende mærkning, hvor stavemåden ikke adskiller sig markant fra dansk.

Der er også fundet fire varer, hvor der ikke er angivet allegener på varens ingrediensliste.

Mini Bazar har derfor fået en bøde på 5000 kroner.

Opfølgning på samme sag

Faktisk er det seneste kontrolbesøg et opfølgende besøg, hvis formål var at tjekke om Mini Bazar havde fået styr på varer, der ikke var mærket på dansk, som også var et problem i november.

Fødevarekontrollen har ifølge Fredericia Dagblad besøgt butikken syv gange i år, og den første gang blev lovovertrædelsen allerede påtalt.

Siden har det resulteret i seks sure smileys og en glad smiley, hvor det af kontrolrapporten fremgår kun omhandlede en tilbagekaldelse af et bestemt produkt.

Da butikken har fået sure smiley i tre ud af fire seneste besøg med anmærkninger om lovovertrædelser af fødevarelovgivningen, så medfører det to gebyrbelagte opfølgende kontrolbesøg.

Ikke sjovt for os

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejeren af Mini Bazar.

Til Fredericia Dagblad har ejeren Salija Gashi efter den fjerde sure smiley fortalt, at de manglende mærkninger skyldtes travlhed. Mens han også gav udtryk for, at det ikke var fornøjeligt med de sure smileys.

– Det er heller ikke sjovt for os, for vi får hele tiden bøder. Vi får et dårligt ry og politianmeldelser, sagde ejeren af Mini Bazaren i september.

Mini Bazar er nu blevet politianmeldt.

Powered by Labrador CMS