Seks unge mænd idømt betinget fængsel for vold mod klovn

En oprevet søn hævnede sig sammen med sine venner på en ung mand, der havde skræmt hans mor.

Seks person er blevet dømt for vold mod en ung mand, der havde skræmt en af gerningsmændenes mor iført en klovnemaske. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

Nogle af sidens læsere husker måske de mange, mange historier, der sidste år blevet skrevet om folk, der udklædt som klovne spredte skræk og rædsel i danske byer.

Tilbage i oktober kunne Newsbreak.dk eksempelvis fortælle om, at man fra politiets side på det kraftigste frarådede folk at gøre i den slags klovnerier. 

Fra politiets side gik advarslen på, at det kan koste en solid bøde at opføre sig på den måde, hvis man eksempelvis render rundt med et stort bat og skræmmer folk.

Og nu er der da også blevet afsagt dom i en sag, hvor en klovnemaske har været i fokus. Men det var ikke klovnen, der blev dømt i retten.

Hævnoverfald

Seks unge mænd måtte til gengæld fredag betale prisen for et hævnoverfald i Hvidovre sidste år. De blev af retten idømt 30 dages betinget fængsel for at have overfaldet to drenge.

Motivet bag overfaldet var, at det ene offer tidligere iført en klovnemaske havde skræmt en af de dømtes mor.

Det oplyser anklagemyndigheden fra Københavns Vestegns Politi.

Overfaldet skete 23. oktober sidste år. Her får den ene dømte og fem af hans venner øje på en ung mand, som angiveligt tidligere har skræmt den dømtes mor, mens han var iført en klovnemaske.

– Det er lidt et tilfælde. Ham, der har været klædt ud som klovn, kommer gående med sin ven, da de støder på gruppen, siger anklager Helene Brædder.

Det endte i slag og spark

Det står ikke klart, præcis hvordan den oprevne søn har opklaret, hvem der stod bag forskrækkelsen af hans mor. Men ifølge Helene Brædder har ofret på intet tidspunkt benægtet at stå bag klovneriet.

Da gruppen møder den unge klovn og hans ven, som dengang var 14 og 15 år, opstår et skænderi. Det fører til, at de seks unge mænd på mellem 15 og 19 år i fællesskab uddeler slag og spark til de to unge.

Begge ofre var efterfølgende en tur på skadestuen. De var dog ikke kommet alvorligt til skade.

De seks unge mænd er dømt for i forening at have begået overfaldet på de to.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS