Seks varetægts-fængslet i sag om bestikkelse

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

De seks personer, som tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster i forbindelse med en større sag om bestikkelse, er alle blevet fængslet.

Det fortæller forsvarsadvokat for en af de sigtede, Jørgen Lange.

»Udfaldet er blevet, at de seks, der blev fremstillet, alle er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Der er selvfølgelig en begrundet mistanke, ellers kan man jo ikke fængsles, og de fængsles efter bestemmelsen om påvirkningsrisiko,« siger han.

Afgørelsen faldt tidligt onsdag morgen kort før klokken fire, efter retsmødet havde trukket ud i mange timer. Alle seks har kæret afgørelsen til landsretten.

Alle fortsat sigtede

De seks er blandt i alt 13 personer, som blev anholdt tirsdag morgen, hvor der også skete ransagning af 17 adresser – heriblandt hovedsædet for en af landets største hardware-leverandører ifølge Computerworld. Flere af de 13 blev løsladt igen, men alle er fortsat sigtede i sagen.

Ifølge anklageskriftet handler sagen om, at ansatte hos Region Sjælland gennem en årrække er blevet bestukket med penge og rejser. De er sigtede for mulig bestikkelse i forbindelse med køb og salg af it-ydelser til især Region Sjælland.

Ifølge TV2 er de sigtede mistænkt for at have haft adgang til en særlig konto hos mindst et IT-firma, hvor der er blevet indsat 1,5 procent af omsætningen parterne imellem.

En million

Pengene på kontoen – omkring en million kroner – er ifølge politiets mistanke siden 2007 blevet brugt til blandt andet at betale en række af de sigtedes ophold i ind- og udland. Blandt andet indgår en tur til Dubai til en værdi af 80.000 kroner i mistankegrundlaget, ligesom også penge til forplejning skulle spille en rolle.

Flere medier skriver samtidig, at en betroet og højt placeret medarbejder i Rigspolitiet er blandt den håndfuld anholdte, som er blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Powered by Labrador CMS