Serbisk leder flygter fra højtidelighed i byge af sten

Serbiens premierminister Aleksandar Vucic bliver beskyttet med en paraply unde en mindehøjtidelighed for massakren i Srebenicha lørdag. Foto: Stoyan Nenov/Scanpix
Udgivet Opdateret

Den serbiske premierminister blev mødt med sten- og flaskekast ved mindehøjtidelighed for ofre for massakre.

Den serbiske premierminister, Aleksandar Vucic, blev lørdag jaget væk fra en højtidelighed i anledning af 20 året for massakren i Srebrenica, hvor tusindvis af muslimske mænd og drenge blev slået ihjel.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters måtte premierministeren taget flugten, da en gruppe kastede sten og flasker efter ham.

Det er uvist, om han helt har forladt området, men ifølge Reuters løb medlemmer af hans delegation mod deres biler på en bakke ved kirkegården, hvor højtideligheden blev holdt.

Ved mindehøjtideligheden deltager højtstående personer fra mange lande, og det blev set som en åbning i det spændte forhold mellem parterne på Balkan, at Serbiens regering besluttede at sende premierministeren.

– Serbien fordømmer klart og utvetydigt denne forfærdelige forbrydelse og føler afsky for alle, der tog del i den og vil fortsætte med at bringe dem for retten, skrev Vucic blandt andet i et åbent brev lørdag morgen.

Men han undlod som alle andre serbiske og bosniske ledere gennem årene at kalde massakren for et folkedrab, sådan som to internationale domstole har gjort det.

Danmarks ambassadør i Serbien og Bosnien-Hercegovina, Michael Borg-Hansen, som repræsenterer den danske regering i Srebrenica, siger, at diskussionen om folkedrab er yderst følsom, og at serberne ikke vil have det prædikat hængende på sig.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS