Sexmisbrug af fire-årig fra børnehave – nu er der nyt

En mand er nu blevet fængslet i sagen. Politiet beder offentligheden om hjælp.

Udgivet Opdateret

Som Newsbreak.dk tidligere har kunnet fortælle, blev en kun fireårig pige onsdag bortført fra en børnehave og sexmisbrugt.

Nu er en 33-årig mand fængslet i sagen – resultatet af et lukket grundlovsforhør. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Og politiet beder offentligheden om hjælp til at finde en helt bestemt person ligesom vidner også efterlyses.

Den fireårige pige var onsdag forsvundet i en time omkring middagstid fra Børnehuset Snogebæksvej i det vestlige Aarhus. Hun vendte selv tilbage til institutionen, men pigens fortælling fik forældre og dagsinstitution til at anmelde sagen til politiet.

Politiet mener, at den 33-årige fjernede pigen fra institutionens legeplads og kørte hende i en bil med til en nærliggende adresse på Trillegårdsvej, hvor hun blev udsat for overgrebet.

Efterlyser bil og person

Østjyllands Politi hører derfor  fortsat gerne fra vidner, som i går i tidsrummet fra klokken 12.40 og cirka klokken 14.00 har observeret noget mistænkligt, herunder den bordeauxrøde Mitsubishi Carisma i området omkring Snogebæksvej og Trillegårdsvej i Aarhus V.

Derudover efterlyser politiet den mand, der hjalp pigen tilbage til børnehaven.

– Vi ved, at pigen efter overgrebet bliver sat af i nærheden af børnehaven. Her står hun så og græder, og det er der en mand, der reagerer på.

– Manden følger så pigen tilbage til børnehaven. Og netop dén mand, vil vi meget gerne tale med. Han er et meget vigtigt vidne, siger vicepolitiinspektør Lennart Glerup, Østjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

54-årig anholdts rolle undersøges

Politiet oplyste tidligere, at to personer var anholdt i sagen, og en 54-årig mand er også fortsat anholdt, oplyste Lennart Glerup vicepolitiinspektør til Newsbreak.dk.

– Vi skal have fundet ud hvad hans rolle i sagen, og om han havde en rolle, sagde Lennart Glerup.

Politiet har altså endnu ikke besluttet, om den 54-årige også skal fremstilles i grundlovsforhør.

Skal have fastlagt præcist forløb

Politiet fandt frem til den 33-årige mistænkte gennem forhøringer af personer i området, og efterforskning er stadig i fuld gang.

– Vi er ikke færdige med vores undersøgelse af de forskellige ting og steder, og vi skal have lavet  flere afhøringer, og det er også derfor, at vi gerne vil høre fra flere vidner. Vi skal have klarlagt hændelsesforløbet fuldstændigt, sagde Lennart Glerup tidligere om den nuværende efterforskningsindsats.

Skræmmende formodning

– Som jeg har forstået den foreløbige redegørelse, så har pigen befundet sig bag et legehus på det pågældende tidspunkt og har derfor ikke været inden for synsvidde for personalet. I ly af legehuset er pigen så blevet løftet over hegnet udefra. Hegnet er 90 centimeter højt, og politiet har beskrevet, at det er en udefrakommende, som har rakt armene ind over hegnet og løftet hende ud på den anden side, har Søren Aakjær, chef for skoler-, dag- og fritidstilbud i Aarhus Kommune, udtalt til BT.

Ekstra Bladet skriver, at den ene af de to anholdte tidligere skulle være dømt for overgreb mod mindre børn, men det kan Lennart Glerup ikke bekræfte.

– Det er ukendt for mig, lyder hans umiddelbare kommentar.

Politiet mener ikke umiddelbart, at flere personer kan være involveret i forbrydelsen, men det kan ikke afvises.

Powered by Labrador CMS