SF klar til at hjælpe pædofili-frikendte

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Der skal etableres målrettede støttetilbud til mænd, der har siddet uretmæssigt fængslet i sager om pædofili.

SFs retsordfører Karina Lorentzen mener, at mænd, der frikendes, skal mødes med massiv støtte og vejledning eksempelvis med at finde bolig, arbejde og genetablere sociale netværk. Den slags efterværn findes allerede til dømte kriminelle, men ikke til personer der frifindes. De er overladt til at klare dem selv.

»Det er uanstændigt over for de mennesker, at samfundet ingen forpligtelse har til at hjælpe dem efter en uretmæssig fængsling,« siger Karina Lorentzen (SF), der vil rejse sagen over for justitsminister Mette Frederiksen (S).

Avisen har beskrevet, hvordan frikendte i pædofilisager kan sidde varetægtsfængslet i flere måneder, mens deres sager efterforskes, og deres tilværelse uden for murene smuldrer.

Flere mister deres hjem, arbejde og kontakten til deres familie og venner, mens andre kommer ud på den anden side med svære psykiske problemer som angst og posttraumatisk stress syndrom.

Mange følges af mistanken om pædofili, der gør det vanskeligt for dem at genetablere deres tilværelse, på trods af frifindelsen, skriver Kristeligt Dagblad.

Powered by Labrador CMS