SF: Uklogt og hyklerisk at stramme asylregler

Pia Olsen Dyhr, formand for SF deltager i partilederrunde på P4 mandag d. 1 juni 2015 i København. – -TIL FRI REDAKTIONEL AFBENYTTELSE- –
Udgivet Opdateret

Venstres forsøg på at bremse antallet af asylsøgere, der kommer til Danmark, er »trist, uklogt og hyklerisk«.

Sådan lyder det fra SFs formand, Pia Olsen Dyhr (SF), efter at Venstre på et pressemøde tirsdag har fremlagt partiets bud på en asylreform.

»Lars Løkke vil tvinge flygtningefamilier tilbage i fattigdom. De må ikke længere bo uden for asylcentrene. Og så skal de leve i uvished om, hvorvidt de får ophold eller ej. Hvad enten de ender med at få ophold eller ej, så vil det skade deres mulighed for at blive integreret eller få et velfungerende liv, når de vender hjem,« siger Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Venstre lægger op til at genindføre starthjælpen for flygtninge, der kommer til Danmark, og desuden vil partiet gøre det sværere at få permanent ophold i Danmark. Endvidere vil Venstre genindføre optjeningsprincipper på børnecheck og folkepension, så flygtninge ikke stilles bedre end danskere.

Men det er den helt forkerte vej at gå, lyder det fra SF.

»Vi ved, at det ikke fører til noget godt at holde folk i fattigdom eller bure dem inde på centrene. Det er både uklogt og meget trist. Vi taler om mennesker, der er flygtet fra grufulde overgreb fra ekstremister som Islamisk Stat,« siger Pia Olsen Dyhr.

Hun mener, det er »ufattelig hyklerisk«, når Venstre taler om at satse mere på at hjælpe flygtningene i nærområderne, mens partiet samtidig vil skære i ulandsbistanden.

»Ulandsbistanden bliver jo netop brugt til at forhindre, at folk flygter og til at hjælpe i nærområderne,« lyder kritikken fra SFs partiformand.

Powered by Labrador CMS