Shu-bi-dua-stjerne fylder år

Musiker Bosse Hall Christensen fylder 5. marts 75 år. Han er særlig kendt som tidligere medlem af Shu-bi-dua, men også en lang række andre titler er på hans CV

Udgivet Opdateret

Bosse Hall Christensen

Bosse Hall Christensen er en alsidig dansk kunstner, der har markeret sig som musiker, forfatter og musikproducer.

Han var medstifter af det populære danske band Shu-bi-dua i 1973 og bidrog med sangtekster og trommespil indtil 1982.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Musiker, forfatter, musikproducer, instruktør, speaker, arkitekt og foredragsholder.

Titlerne er mange for Bosse Hall Christensen, der den 5. marts kan fejre sin 75-års fødselsdag.

Bosse Hall Christensen er vokset op i et hjem, hvor der var plads til et kreativt sprog. Hans mor kaldte agurkesalat for "gokkelajser", som også blev titlen på hans biografi i 2014.

Turbulent liv

Ifølge foromtalen på bogen beretter han om et turbulent liv med en dysfunktionel barndom, alkoholproblemer og selvmordsforsøg.

Men i en tidlig alder forelskede Bosse Hall Christensen sig i musikken og trommerne.

Han var i 1973 med til at stifte Shu-bi-dua, hvor han skrev sangtekster og slog rytmen an frem til 1982.

I totterne på hinanden

Efterfølgende arbejdede han i sit eget produktionsselskab, mens han også lagde røst til reklamefilm som Tony the Tiger i Kellogg's Frosties.

Shu-bi-duas toner og tekster blev dog ikke lagt helt på hylden. Bosse Hall Christensen har siden været forbi spinoffbands - heriblandt Shubberne.

Men medlemmer af Shubberne røg i totterne på hinanden i 2021, efter at Bosse Hall Christensen blev aktiv i en bevægelse, der betvivlede alvoren af covid-19.

Kunne ikke løbe fra idealer

Det kunne Bosse Hall Christensens kolleger Claus Asmussen og Willy Pedersen ikke acceptere. De tre spillede sammen i både Shu-bi-dua og Shubberne.

- Det måtte jeg jo så tygge på, men kom frem til, at jeg jo ikke vil løbe fra mine idealer for at spille i et poporkester. Og så måtte jeg forlade bandet, sagde Bosse Hall Christensen dengang til B.T.

-En form for satire

Siden har Bosse Hall Christensen fået opmærksomhed for en række opslag på sin Facebook-profil. Her har han delt sine holdninger til blandt andet krigen i Ukraine og statsminister Mette Frederiksen.

I august sidste år spurgte Ekstra Bladet, om Bosse Hall Christensen selv synes, at opslagene var fair.

- Ja, det er jo en form for satire. Når en hund sætter sig og skider på et ukrainsk flag, så er det jo ikke spor andet end satire. Også opslagene med Mette Frederiksen, svarede han mediet.

Powered by Labrador CMS