Sidst gik 4400 i fælden: Politiet varsler landsdækkende indsats

Indsatsen går efter både børn og voksne.

Der bliver holdt øje med både børn og voksne under den nye indsats. Arkivfoto: Elo Christoffersen.
Udgivet Opdateret

Når 2018 går ind i årets anden uge, vil børn og forældre ved landets skoler formentlig opdage, at der fra mandag morgen vil være ekstra politiaktivitet. Det vil ske i form af en landsdækkende kontrolindsats, hvor betjente både vil holde øje med børn og voksnes opførsel i trafikken.

Det er Rigspolitiet, der i en pressemeddelelse adviserer om kontrollen på forhånd, så folk får en chance for ikke at blive overraskede mandag morgen. Årsagen til, at politiet sætter ind med en landsdækkende kontrol, er, at bilerne køre for stærkt på de danske skoleveje.

Ved en lignende kontrolindsats i 2017 blev knap 4400 bilister sigtet for at køre for stærkt, og det er blandt andet hastigheden, man håber at få sænket.

– Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontroller på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i pressemeddelelsen.

Børn skal passe på

Det er dog ikke kun de voksne, der vil blive set efter i sømmene. Også cyklende børn vil mærke politiets tilstedeværelse, da der vil være betjente på plads til at sikre, at ungerne overholder færdselsloven og passer på sig selv. Taler de i telefon, kører de uden lygter, eller cykler de over for rødt, står de til at få en bøde.

I sidste ende virker fokus dog først og fremmest at være på, at få bilisterne til at overholde loven, når de kører forbi de danske skoler.

– Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Vi stopper desværre alt for mange bilister, der har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. Rigtig mange af bilisterne kører også for stærkt, og for høj fart er involveret i mange trafikulykker, siger Erik Terp Jensen i pressemeddelelsen.

Den landsdækkende kontrol løber fra og med mandag 8. januar til og med fredag 12. januar.

Powered by Labrador CMS