Sidste nyt: Det sker med renten

Der er så meget pres på USA's økonomi, at endnu flere rentehop kan blive nødvendigt, siger centralbankchef

Udgivet Opdateret

Renten i USA vil stige til et endnu højere niveau, end man havde ventet.

Det fortæller formanden for USA's centralbank, Jerome Powell, til et bankudvalg i USA's kongres tirsdag.

Årsagen til, at centralbanken venter, at renten topper på et højere niveau, skyldes de økonomiske data, som løber ind, skriver AFP.

Høj inflation

Tallene for januar viste fortsat meget høj beskæftigelse, stort privatforbrug, højere produktion og fortsat høj inflation.

Nyt om renten kommer fra USA.
Nyt om renten kommer fra USA.

- Hvis totaliteten af disse data skulle pege i retning af, at en hurtigere opstramning er påkrævet, så vil vi være klar til at øge tempoet i rentestigningerne, siger Powell.

Powells kommentar sætter finans- og børsmarkeder under pres.

Det samme i Europa

Det understreger, at inflationen er langt fra at slippe sit tag i USA.

Nogle af de samme tendenser gør sig gældende i Europa, hvor der er voksende udsigt til endnu flere rentestigninger.

Renter

Rente betegner ofte prisen, der er knyttet til lån eller udlån af penge. Mere generelt bruges betegnelsen om den betaling, en låner af et aktiv betaler til ejeren som kompensation for aktivets anvendelse. Jordrente er således den løbende indkomst, som ejeren af et jordstykke kan indtjene som følge af sit ejerskab ved at bortforpagte jordstykket (eller alternativt ved selv at udnytte det i sin virksomhed). På tilsvarende vis anvendes begreber som ressourcerente og mere generelt knaphedsrenter.

Renten angives oftest som en procentsats per betalingsperiode, f.eks. per år. Rente kan betales løbende eller tilskrives det lånte beløb, der således vokser, hvorved fænomenet rentes rente opstår.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS