Siemens klar med ny kæmpemølle

Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

På havet foregår der lige nu en kamp på størrelse mellem verdens førende vindmølleproducenter.

MHI Vestas har sat serieproduktionen af sin otte megawatt-mølle i gang, som skal tage kampen op mod Siemens’ mølle på seks megawatt – havvindens mest prominente mølle indtil videre.

Siemens har endnu ikke annonceret efterfølgeren til deres flagskibsmølle, men på den igangværende offshore-konference i Bella Centeret har Siemens taget en model med, og den er blevet opgraderet.

Siemens havvindmølle-platform har fået en ekstra megawatt, så den nu har syv af slagsen. Dermed lukker den lidt af hullet op til MHI Vestas’ otte megawatt, og tyskerne lægger afstand til Alstoms Haliade-mølle, der er på seks megawatt.

“Jeg kan bekræfte, at vi laver en syv megawattmølle, som vi præsenterer på et pressemøde i morgen,” siger Siemens’ danske pressechef, Rasmus Windfeld, til Berlingske.

Rygterne har længe gået om Siemens’ nye mølle, og opdateringen til syv megawatt er også, hvad mange har spået om. Sidste år løftede daværende tekniske direktør i Siemens, Henrik Stiesdal, sløret for vindmølleproducentens planer om på sigt at lancere en 10 megawatt-mølle.

Siemens Wind Power afholder pressmøde om havvindmøllen i morgen, hvor den tysk-danske vindmøllek officielt vil blive præsenteret. Men allerede nu står det klart, at møllen vil basere sig på samme platform som Siemens’ seks megawatt-mølle, og dermed kan man hurtigt sætte møllen i produktion med en meget lille risiko for kunder og underleverandører.

Nyheden om møllen kommer samme dag, som franske Areva og spanske Gamesa har valgt at slå sig sammen i et nyt offshoreselskab, der skal tage kampen op mod Siemens og Vestas.

Powered by Labrador CMS