Sigtet for at fremstille 249.000.000 smøger

I alt er 14 personer nu anholdt i sagen

Udgivet Opdateret

Se flere fotos i billedgalleriet herover

I starten af marts tilvejebragte en koordineret politiaktion i Vamdrup 11 millioner cigaretter, 11 ton tobak, en komplet fabrik til fremstilling af cigaretter – og 13 anholdte.

Nu er endnu en person anholdt i sagen: Den mand, der ejer den landejendom, hvor den ulovlige fabrik blev opdaget.

Det skriver jv.dk.

Det er en 61-årig mand, der i april blev fængslet in absentia, der nu er blevet udleveret til Danmark.

Nu sidder i alt 14 mænd altså varetægtsfængslet i sagen.

Den 61-årige mand, der stammer fra Polen, er ifølge jv.dk sigtet for at have deltaget i fremstillingen af mindst 248.760.000 cigaretter

Sagen

Flere instanser er indblandet i den omfangsrige sag – blandt dem politiet, Skattestyrelsen og Europol.

– Det er vores opfattelse, at de anholdte gennem en længere periode har produceret adskillige millioner cigaretter på stedet, sagde vicepolitiinspektør ved Særlig Efterforskning Vest (SEV) Morten Vegger tidligere.

De anholdte mænd, der stammer fra Polen og Ukraine, er mellem 32 år og 70 år. De er alle sigtet for groft smugleri ved at have indsmuglet råtobak, der skulle bruges til ulovligt at producere flere millioner cigaretter.

Flere aktioner

Efter den danske aktion i Vamdrup slog hollandske myndigheder til mod et varehus i byen Opsel. Her blev illegale cigaretter, som angiveligt var blevet produceret i Vamdrup, beslaglagt i flere containere.

På lastbiler blev cigaretter fremstillet i Vamdrup kørt til Holland, hvorefter varerne skulle videre over kanalen, oplyser Europol.

Produktionen tog altså ifølge Europol sigte på salg på det illegale marked i Storbritannien, hvor den samlede værdi af de beslaglagte smøger anslås at løbe op i 14 millioner euro, hvilket svarer til mere end 100 millioner danske kroner.

Efterforskning fortsætter

Opklaringsarbejdet er udført af polske, hollandske og danske myndigheder, fremgår det. Men det er ikke slut. Efterforskningen fortsætter i et forsøg på at finde forbindelse til andre europæiske lande.

Se flere fotos i billedgalleriet herover

Powered by Labrador CMS