Silkeborg lukkede FCN ned

Silkeborg vandt 4-1 over FC Nordsjælland i Superligaen

Eduardo Dos Santos Haesler kan ikke holde afslutningen af Nicklas Helenius (11) fra Silkeborg IF, som scorer til 1-0 i starten af Superliga-kampen mellem Silkeborg IF og FC Nordsjælland på Jysk Park.

Silkeborg vandt søndag eftermiddag en sikker 4–1–sejr på hjemmebane over FC Nordsjælland.

Hjemmeholdet fik en forrygende start, og var efter små 10 minutter foran 2–0.

Efter det var det dog gæsterne, der var klart bedst i den resterende del af første halvleg.

De sad på spillet, fik skabt chancer og formåede også at reducere efter 23 minutters spil.

Øgede på hjørnespark

I anden halvleg formåede FC Nordsjælland aldrig at finde de gode takter fra første halvleg.

Cirka halvvejs kunne et effektivt hjemmehold øge føringen på et hjørnespark, og med få minutter tilbage kunne Sebastian Jørgensen slå sejren fast for hjemmeholdet.

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland (FCN) har været kendt under sit nuværende navn siden 2003.

Klubben blev ellers stiftet i 1992 som Farum Boldklub, og indledte med Farum-borgmester Peter Brixtoftes markante – nogle vil sige for markante – opbakning et stormløb mod Superligaen.

Superligaen nåede man første gang i 2001, og allerede efter, i 2002, vandt man bronzemedaljer under den kontroversielle, cigaretrygende træner Christian Andersen.

Siden da har FC Nordsjælland under først Allan K. Pedersen og siden briten Tom Vernon og hans Right to Dream-projekt markeret sig som en af dansk fodbolds mest veldrevne klubber. Dette har blandt andet også kastet et mesterskab i 2012 og efterfølgende Champions League-deltagelse af sig.

Klubben er desuden kendt for sit fokus på yngre spillere, og stiller gerne med et hold med en gennemsnitsalder på 20-21 år.

FC Nordsjælland spiller deres hjemmekampe på Right to Dream Park i Farum, hvor der er plads til 10.300 tilskuere, heraf 9800 siddepladser.